Kad nema stana dobro je i 10.000 eura

“Vijesti” su ranije objavile da je, za četiri godine suđenja sa firmom, Ratković dobio četiri sudske presude u svoju korist - da se ponovo radi rang-lista za stanove, prema oglasu Vodovoda od 25. juna 2012

75 pregleda0 komentar(a)
Ljubo Ratković, Foto: Radomir Petrić
08.03.2017. 19:23h

Najstariji radnik barskog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Ljubo Ratković zatražio je vansudsko poravnanje nakon što je ponovo ostao prvi “ispod crte” za dodjelu stana.

Nova stambena komisija je 10. februara ove godine donijela odluku da potvrđuje rang-listu od 25. juna 2012. godine, što je Ratkovića opet ostavilo “ispod crte”.

“Vijesti” su ranije objavile da je, za četiri godine suđenja sa firmom, Ratković dobio četiri sudske presude u svoju korist - da se ponovo radi rang-lista za stanove, prema oglasu Vodovoda od 25. juna 2012.

Vodovod je odlukom bivše stambene komisije koju je potvrdio i tadašnji Upravni odbor podijelio sedam stanova radnicima u takozvanim Sindikalnim zgradama.

I pored svih prigovora, žalbi, dokumentacije i vještačenja koja su mu išla u prilog, Ratković je uvijek bio osmi, odnosno prvi “ispod crte”.

“Stanovi su useljeni i ne mogu se oduzeti, što i ne želim. Predlažem da mi se isplati odšteta vansudskim poravnanjem, jer, da je izvršeno pravilno bodovanje, ja bih bio među sedam radnika koji su dobili stanove. U saznanju sam da je JP Komunalno imalo sličan slučaj i riješilo ga vansudskim poravnanjem, isplatom 10.000 eura oštećenom radniku. Iako sam oštećen za mnogo viši iznos od toga, jer su radnici Vodovoda kupili stanove po cijeni od 635 eura po kvadratnom metru, a današnja tržišna cijena je mnogo veća, predlažem da mi se isplati odšteta od 10.000 eura i razmotri naknada dijela sudskih troškova u ovih pet godina suđenja”, navodi Ratković u dopisu upućenom Bordu direktora Vodovoda.

Dopunjena prijava zbog “driblinga”

Ratković je “Vijestima” juče kazao da je dopunio krivičnu prijavu koju je ranije podnio protiv šest osoba iz bivše uprave Vodovoda i stambene komisije.

On tvrdi da je otkrio novi “dribling” u određivanju rang-liste, odnosno bodovanje radnika koji je konkurisa “nakon fiktivne prodaje stana u vlasništvu svoje porodice bliskom rođaku supružnika”.