Bar: Vodovod sprema aktiviranje izvorišta Kajnak

Pajović je dodao da će nabavkom poklopaca sa sistemom za zaključavanje biti okončana dugogodišnja “samovoljna manipulacija građana na ventilima” prilikom režima restriktivnog vodosnabdijevanja

143 pregleda2 komentar(a)
Bar, Foto: Radomir Petrić
01.03.2017. 12:59h

Iz opštinskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija DOO" saopštili su da počinju radove na aktiviranju istražno-eksploatacionih bunara – bušotine na izvorištu Kajnak u Starom Baru. Cilj je da se poboljša vodosnabdijevanje na području ove opštine, a dosadašnji istražni radovi pokazuju da na ovom izvorištu “postoje značajne nove količine vode”.

"Početkom nedjelje pristupićemo pripremnim radovima na tri bušotine, tako da bi prema planu do prvog maja u sistemu imali dodatnih, moguće čak i 50 sekundnih litara", kazao je ”Vijestima” direktor preduzeća Zoran Pajović, koji je obišao Kajnak sa tehničkim direktorom Srđanom Iličkovićem i rukovodiocem Pogona crpnih stanica Zdravkom Ćetkovićem.

U ovom mjesecu barski vodovod počinje implementaciju HASAP-a i standarda ISO 9001, što podrazumijeva ulaganja na svih 11 vodoizvorišta kojima gazduje, a taj posao treba da bude gotov do početka turističke sezone. Uporedo se sprovodi tehnička zaštita svih vodoizvorišta i rezervoara, i formiranje Službe unutrašnje zaštite.

Pajović je dodao da će nabavkom poklopaca sa sistemom za zaključavanje biti okončana dugogodišnja “samovoljna manipulacija građana na ventilima” prilikom režima restriktivnog vodosnabdijevanja.