Ovo nijeste znali o Šon Polu: Sportista u duši, na Jazu i "Cheap Thrills"

Ovogodišnje izdanje Sea Danceodržaće se od 13. do 15. jula, a popularni Jamajčanin zatvara festival

63 pregleda0 komentar(a)
Sean Paul, Foto: Sea Dance
22.02.2017. 15:07h

Muzička zvijezda Šon Pol zatvoriće u subotu 15. jula Sea Dance festival.

Popularni Jamajčanin dobitnik je dvije Gremi i četiri MOBO nagrade, sa preko 30 svjetskih hitova koje je radio sam ili u saradnji sa najvećim svetskim zvijezdama, Bijonse, Sijom i Rijanom, ima ne samo uspješan, nego i prilično uzbudljiv život.

Sportista u duši

Šon Pol je, prije nego je ušao u muzički studio i proslavio se hit numerama "Get Busy" i "Gimme the Light”, bio ni manje ni više nego vaterpolista! Igrao je za nacionalni tim Jamajke i planirao je da postane hotelijer, ako ne uspije u muzičkoj industriji.

Cheap Thrills bez Šona?

Na Jazu ćemo imati i priliku da uživo čujemo i hit "Cheap Thrills" koji je uradio sa Sijom, a koji je jedan od najuspješnijih pjesama svih vremena. Zanimljivo je da do ove saradnje umalo i nije došlo jer je singl prvobitno bio namijenjen Rijani. Sija je pjesmu napisala za Rijanu, ali ju je njen menadžerski tim u startu odbio. Sija nije željela da pjesma propadne pa je snimila duet sa Šon Polom.

Ne silazi sa top lista

Trenutno je aktuelan njegovi hit duet sa sastavom Clean Bandit i pjevačicom Anne-Marie "Rockabye", ali i podjednako uspješna numera "No Lie" koju je snimio sa mladom zvijezdom Dua Lipom.

Zanimljivo je da su i Anne-Marie i Dua Lipa bile, pored zvijezde ovogodišnjeg EXIT Rag’N’Bone Mana, u najužem izboru za ovogodišnju prestižnu BRIT nagradu u “Critics’ Choice” kategoriji, koja je na kraju ipak otišla u ruke Rag’N’Bone Mana.

Uvijek u najboljem društvu

O legendarnosti muzičara iz Kingstona najbolje govori lista zvijezda sa kojima je snimio duete, a gdje se nalaze i Beyonce, Rihanna, Kylie Minogue, Jay Z, Enrique Iglesias, Santana, Major Lazer, Nicky Minaj, Missy Elliot i desetine drugih.

Multitalentovani umjetnik

Šon Pol se bavi i glumom, mada se obično pojavljuje kao glumac-gost u serijama igrajuči sebe. Pojavio se čak u 52 serije i tv emisije, a radio je i muziku za desetak različitih serija.

Ovogodišnje izdanje Sea Dance festivala održaće se od 13. do 15. jula.