Bar: Otac i sinovi uhapšeni zbog iznude i kokaina

“Oštećenom S.M, koji je u događaju zadobio više udaraca, je pružena medicinska pomoć u Opštoj bolnici u Baru, a vještak će se izjasniti o težini njegovih povreda. Pronađena droga upućena je u Forenzički centar radi vještačenja”, saopšteno je iz policije

1227 pregleda36 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
18.02.2017. 19:52h

Baranin Duško Bošković (54) i njegovi sinovi Milan (27) i Vasilije (25) uhapšeni su nakon što je policija u njihovom stanu pronašla kokain.

Barski inspektori pretresli su njihove nakon prijave da su braća Bošković juče od sugrađanina S. M. iznudili 300 eura.

U policijskom saopštenju piše da su braća Bošković juče ujutro putem Fejsbuka pozvali sugrađanina da dođe kod njih.

Kada je stigao zaključali su ga u stan, prijetili mu ubistvom i tražili od njega 300 eura, a za to vrijeme Vasilije Bošković ga je i fizički zlostavljao.

Nakon što im je kazao da nema novca i da im ništa ne duguje, Baranin je oko 16.15 časova pozvao svoju majku T. M. rekao joj da je zatvoren u nekom stanu i tražio od nje da Boškovićima da novac kako bi ga pustili.

Baranka je u jednom kafiću dala novac Milanu Boškoviću, ali ni nakon toga nijesu pustili njenog sina.

Nakon što mu je brat donio novac Vasilije Bošković je uzeo mobilni telefon S.M. polomio njegove kartice, a potom su ga ostavili zaključanog u stanu.

Njega je sinoć iz tog stana “oslobodila” rođaka trojice Boškovića, nakon čega je i obavještena policija.

“Po pribavljanju naredbe od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Baru, danas je u jutarnjim časovima izvršen pretres navedena dva stana. U stanu u kojem je, kako se sumnja, bio zadržan S.M, pronađen je njegov mobilni telefon koji je od njega prethodno oduzeo V.B. U drugom stanu je u spavaćoj sobi pronađena kutijica sa 19 manjih pakovanja u kojem se nalazila bijela praškasta materija za koju se sumnja da je opojna droga kokain, bruto mase 11,8 grama. O događaju je obaviješten i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, saopšteno je iz policije.

Dodaje se da tužilac svu trojicu sumnjiču za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a Vasilija i za iznudu.

“Oštećenom S.M, koji je u događaju zadobio više udaraca, je pružena medicinska pomoć u Opštoj bolnici u Baru, a vještak će se izjasniti o težini njegovih povreda. Pronađena droga upućena je u Forenzički centar radi vještačenja”, saopšteno je iz policije.