Ambasador Hrvatske posjetio Opštinu Tivat

Jedna od tema razgovora Grubišiča sa domaćinima u Tivtu bila je i zajednica Hrvata u Boki i Crnoj Gori, te pružanje podrške njihovim aktivnostima

207 pregleda5 komentar(a)
Opština Tivat, Snežana Matijević, Foto: Opština Tivat
07.02.2017. 15:15h

Novoimenovani ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, u pratnji konzula Hrvoja Vukovića, boravio je u prvoj zvaničnoj posjeti opštini Tivat tokom koje je upriličen sastanak sa predsjednicom Opštine, dr Snežanom Matijević (DPS).

Sastanku su pored gradonečelnice, prisustvovali i potpredsjednici Opštine Ilija Janović (HGI), Siniša Kusovac (DPS) i Dejan Maslovar (SD), kao i glavna administratorka Marija Sijerković (DPS).

„Gradonačelnica Matijević upoznala je uvažene goste sa aktuelnom situacijom u opštini Tivat, sa nekim od do sada postignutih rezultata, ali i o planovima za naredni period. Takođe razmatrana je mogućnost povezivanja dvije zemlje na različitim nivoima, a sa ciljem zajedničkog istupanja ka evropskim fondovima“, saopšteno je iz Matijevićkinog kabineta.

Ambasador Grubišić koji je početkom godine otpočeo svoj mandat u Crnoj Gori, prilikom posjete Tivatu, pohvalio je dobre odnose Republike Hrvatske i Crne Gore, uz posebno naglašavanje podrške koju ova zemlja pruža Crnoj Gori na putu evro-atlantskih integracija.

Ambasador je istakao i važnost nekih regionalnih projekata poput plinovoda i jadransko-jonskog autoputa. Jedna od tema razgovora Grubišiča sa domaćinima u Tivtu bila je i zajednica Hrvata u Boki i Crnoj Gori, te pružanje podrške njihovim aktivnostima.