Damjanović i Šćekić: Odluku o članstvu u NATO da donesu građani na referendumu

U odnosu na pitanje eventualnog članstva Crne Gore u NATO Damjanović i Šćekić su ukazali da je to jedno od veoma krupnih pitanja koje dijeli građane Crne Gore i da se mora riješiti

54 pregleda4 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: SNP
03.02.2017. 16:45h

Poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović i predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić učestvovali su na 65. Molitvenom doručku koji je juče, održan u Vašingtonu.

Osim prilike da se u sklopu tog događaja susretnu sa brojnim zvaničnicima administracije i Kongresa SAD poput kongresmena Gary Palmera i Jeffa Duncana, Damjanović i Šćekić su imali poseban razgovor sa kongremenom Robertom Aderholtom, jednim od ključnih organizatora ovog događaja koji je okupio veliki broj zvanica iz SAD i cijelog svijeta.

Tokom razgovora sa kongresmenom Aderholtom podvučeno je da je neophodno da se sa novom američkom administracijom nastavi, odnosno produbi bilateralna saradnja SAD i Crne Gore. Damjanović i Šćekić su ukazali kongresmenu Aderholtu na političku situaciju u Crnoj Gori, naročito sa aspekta neučestvovanja opozicije u radu crnogorskog parlamenta i razlozima tog čina. U odnosu na pitanje eventualnog članstva Crne Gore u NATO Damjanović i Šćekić su ukazali da je to jedno od veoma krupnih pitanja koje dijeli građane Crne Gore i da se mora riješiti, a da zbog važnosti tog pitanja za budućnost Crne Gore, odluku o članstvu treba da donesu građani Crne Gore na demokratskom i fer referendumu.