Damjanović: Tukao sam Trba, uprava ZIKS-a prikriva incidente

“Vijesti” su 8. januara objavile da je uhapšeni član škaljarskog klana pretukao Trba, dan kasnije iz ZIKS-a tvrdili da se to nije dogodilo

526 pregleda4 komentar(a)
pismo Petar Damjanović, Foto: Vijesti online
31.01.2017. 08:34h

Pritvorenik Petar - Pero Damjanović tvrdi da ima svjedoke da je u Istražnom zatvoru pretukao Kotoranina Miloša Trba (31), i da su to zabilježile i nadzorne kamere.

"Imam svjedoke za to. Ne znam ko vam je javio za to. Demantovali su, a u sve vam se kunem mene niko ništa nije pitao, no to je sad manje bitno", piše u Damjanovićevom pismu dostavljenom "Vijestima".

"Vijesti" su 8. januara objavile da je uhapšeni član škaljarskog klana pretukao pritvorenika osumnjičenog za saučesništvo u ubistvu Dalibora Đurića.

Dan kasnije reagovali su iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, tvrdeći da uprava ZIKS-a ne prikriva incidente između škaljaraca i kavčana, ali da tuče nije bilo.

Damjanović je napisao i da se 4. ili 5. januara, na stepenicama, sukobio i sa pritvorenikom Mićom Milovićem, koji boravi u sobi sa Trbom.

"Koji se predstavlja kao drug kavačke ekipe i samog sebe naziva kavačaninom, a nalazi se sa Trbom u sobi i Trbo mu je zet. Srećem se sa njim na stepenicama, gdje me napada (kreće na mene) zbog Trba. Tu mu zadajem više udaraca otvorenim dlanom (šamaranjem), gdje mi bježi kod komandira Vlada (ne znam mu prezime) i počinje pored njega sa prijetnjom. To je sve vidio komandir i pet momaka koji su se našli tu za vrijeme tuče. Jedan od momaka je kuvar Delević", napisao je Damjanović.

Dodao je da uprava ZIKS-a zataškava svakodnevne probleme iza spuških zidina.

"Imam sve dokaze, kamere, svjedoke! Ali ste u pravu, uprava sve radi kako bi zataškala svakodnevne probleme koji se dešavaju. Ovo je peti put da vam pišem, četiri puta preko uprave, ali mislim da to do vas nije stizalo. Molim vas uradite nešto povodom ovoga".

"Vijesti" su ranije, pozivajući se na izvore iz spuškog zatvora, objavile da su incidenti između pritvorenih članova kotorskih klanova učestali, ali da ih uprava ZIKS-a vješto prikriva.

Iz ZIKS-a su juče odgovorili da se "shodno Zakoniku o krivičnom postupku, svako obraćanje pritvorenog lica dostavlja se nadležnom sudiji koji je pritvoreniku odredio mjeru pritvora".

U reagovanju na tekst o tuči Damjanovića i Trba, tvrdili su da ta dva pritvorenika borave u različitim prostorijima i da ne postoji mogućnost da se nađu na istom mjestu. Damjanović je uhapšen u decembru 2016. u Kotoru, u kući Jovana i Igora Vukotića, koje policija označava šefovima škaljarskog klana.