Demokrate: Obećavaju luksuzne hotele, a ne mogu da izgrade pasarelu u Sutomoru

"Ovo je samo jedna priča u okviru “Sabranih djela DPS bajki u Baru“, u koje više ni djeca ne vjeruju..."

5 komentar(a)
Demokrate Bar, Foto: Demokrate
23.01.2017. 11:38h

Vrlo je jasno da potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović obećava izgradnju luksuznih hotela u sutomorskom naselju Maljevik, čime bi se vrijednost objekata mještana višestruko uvećala, a sve to u zamjenu za glas DPS-u, navode Demokrate Bar.

"Tadašnji ministar održivog razvoja i turizma, neprijatno iznenađen slabim odzivom mještana, odnosno njihovom, kako kaže, izdajom, pita zašto bi neko od njih glasao neku drugu partiju, a ne DPS. Demokrate, kao što je i ranije bio slučaj, i sada imaju odgovor na njegovo pitanje. Razlog zbog kojeg se mještani nisu odazvali je taj što predizborna obmana o izgradnji turističkog kompleksa traje već punih 10 godina. Odluku o prodaji Maljevika firmi „Sunoba Montenegro“ po cijeni od 32 000 000 eura, uz dodatnih 20 000 000 eura za komunalno opremanje ove lokacije, SO Bar je donijela 2007. godine, a Maljevik je i dalje samo “perspektivna poljana”. Kako se radi „u interesu svih građana“, najbolji je primjer pokušaj donošenja odluke o izmjeni DUP-a , koja na sreću svih nas nije prošla. Za ovu izmjenu je glasalo svih 13 odbornika DPS-a , a tom odlukom je Opština Bar trebalo da bude uskraćena za 9 i po miliona eura zaostalih komunalija od prodaje Maljevika", piše u saopštenju Demokrata.

Oni se pitaju: kako očekivati da se izgradi turistički kompleks kada vlast nije u stanju da izgradi običnu pasarelu u Sutomoru koju obećava godinama?

"Ovo je samo jedna priča u okviru “Sabranih djela DPS bajki u Baru“, u koje više ni djeca ne vjeruju. Impresivno je dokle doseže njihova predizborna mašta, a još impresivniji je hladan “sanacioni tuš” koji je sve građane osvijestio nakon izbora."