Katnić o prijavama Demokrata: Izvještaji samo u Tužilaštvu

Katnić tvrdi da će Bečića lično u Tužilaštvu upoznati sa detaljnijim informacijama

19 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Filip Roganović
18.01.2017. 07:33h

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić pozvao je predsjednika Demokrata Aleksu Bečića da ga lično informiše u kojoj fazi istrage se nalaze prijave koje je ta stranka podnijela Tužilaštvu. Bečić je od Katnića i vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića tražio da ga izvjesti o slučajevima koje je Demokratska Crna Gora procesuirala Vrhovnom i Specijalnom državnom tužilaštvu, navodeći da od tužilaca nije dobio povratne informacije.

“Kako Vas, kao podnosioce dokumentacije ne možemo javno informisati o svakom preduzetom koraku, već o konačnom ishodu, koristim priliku da Vas pozovem da, kada budete u mogućnosti, posjetite Specijalno državno tužilaštvo, gdje bih Vas lično upoznao i sa detaljnijim informacijama”, navodi se u Katnićevom odgovoru Bečiću.

Bečić je u pismu tužiocima istakao da je za sve slučajeve dostavljena cjelovita dokumentacija, navodeći da obilje dokaza ukazuje da je djelovanjem javnih funkcionera i grupa privilegivanih pojedinaca bliskih vrhu vlasti došlo do pljačke crnogorskih građana za desetine miliona eura. U odgovoru Demokratama se navodi da je povodom slučaja “Bazar” u jednom predmetu podignuta optužnica koju je potvrdio Viši sud, dok je drugi predmet u fazi izviđaja. Slučaj “Duvanski”, kako se navodi, nalazi se u fazi istrage, dok je slučaj “Limenka” proslijeđen Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, jer je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela za koje je nadležno Specijalno državno tužilaštvo. Navodi se i da se predmeti “Delta“, “Carine”, “Domen.me i “Verige“ nalaze u fazi izviđaja.