Sea Dance: Festivala će biti i zvijezde stižu

"Ne samo da će se Sea Dance festival definitivno održati i ove godine, već su za isti ugovoreni i prvi izvođači"

115 pregleda4 komentar(a)
Sea Dance, Foto: Sea Dance
16.01.2017. 06:42h

Predstavnici Sea Dance festivala reagovali su na tekst “Ulaznice prodaju, a festivala možda biti neće”:

“U tekstu koji je objavljen u petak 13. januara, javnost se svjesno dovodi u zabludu da je organizacija ovogodišnjeg festivala dovedena u pitanje.

Smatramo izuzetno nekorektnim da se jedna ovakva informacija plasira bez dodatne provjere sa upravom Sea Dance festivala i zvaničnim predstavnicima Opštine Budva, što nalaže osnovna profesionalna i novinarska praksa.

Održavanje festivala nije dovedeno u pitanje i Sea Dance festival će se održati u najavljenom terminu i to je neupitan i zajednički zaključak sa sastanka koji je održan između predstavnika EXIT tima i novog menadžmenta opštine Budva.

Ne samo da će se Sea Dance festival definitivno održati i ove godine, već su za isti ugovoreni i prvi izvođači, a među njima je i prva velika svjetska zvijezda čije će ime biti uskoro i objavljeno.

'Omladinski turizam generiše preko 150 milijardi eura na godišnjem nivou i prilika koju svi mi imamo da od Budve i Crne Gore napravimo jednu od najpoželjnijih modernih mediteranskih destinacija je praktično istorijska', ističe Dušan Kovačević, osnivač Exita i Sea Dance festivala i dodaje: 'Festivalski turizam nije samo važan za omladinski turizam, već i elitni, jer današnji milioneri i milijarderi za zabavu konzumiraju upravo one sadržaje koje nudi Sea Dance festival'.

Bilo kakve spekulacije i dovođenje u pitanje održavanja festivala, nanose veliku štetu i već su stigle do stranih partnera koji su ovog ljeta planirali da u Budvu dovedu neke od najvećih brendova sa Ibice, evropske prijestonice turizma i noćnog provoda. Jedan od rijetkih djelimično tačnih navoda u spornom tekstu je da se na sastanku razgovaralo da se u narednim godinama termin održavanja festivala pomjeri za postsezonu, dok će ovogodišnje izdanje festivala sigurno ostati u dobro poznatom i najavljenom terminu od 13. do 15. jula. Tokom sastanka, zajednički je donešena odluka da se do kraja mjeseca definišu segmenti organizacije ovogodišnjeg festivala, koji će biti preciziran Aneksom ugovora.

Na sastanku sa menadžmentom Opštine zaključeno je i da Opština Budva i Sea Dance festival iznad svega treba da budu partneri i da se o svemu zajedno dogovoraju, a sve u cilju maksimiziranja doprinosa festivala povećanju lokalne turističke posjete, kao i promociji Budve u svjetskim okvirima kao moderne atraktivne turističke destinacije.

Menadžmentu Opštine predstavljeni su i benefiti koji se ostvaruju kroz Sea Dance festival u korist Opštine Budva, a koji prelaze 30 miliona eura ekonomskog doprinosa i najmanje isto toliko vrijednosti u promociji u preko 30 zemalja širom svijeta, od Australije do Kanade”, piše u reagovanju koje je potpisala Marija Vujović.