Remi u klasiku britanskog fudbala, Ibra donio bod Junajtedu

Bez pobjednika na "Old trafordu" - 1:1

0 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Reuters
15.01.2017. 18:07h

Serija Mančester junajteda od šest pobjeda u Premijer ligi je završena u najvećem derbiju britanskog fudbala - u okršaju sa Liverpulom.

Na "Old trafordu" nije bilo pobjednika - završeno je 1:1, a bod "crvenim đavolima" donio je Zlatan Ibrahimović u 84. minutu.

"Redsi" su, inače, vodili od 27. i penala koji je iskoristio Džejms Milner nakon očajne intervencije i igranja rukom Pola Pogbe u svom kaznenom prostoru.

Манчестер Юнайтед - Ливерпуль 1:1. Обзор матча. АПЛ 2016/17. 21 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

"Mi smo bili tim koji je napadao, a Liverpul taj koji se branio. Pa da vidimo da li će ubuduće kritike biti opravdane. Uživao sam u ovom meču, ali sam razočaran što na kraju nismo osvojili tri boda", kaže Žoze Murinjo.

Domaćin je u prvom poluvremenu imao tri velike šanse (Pogba, Ibrahimović, pa Henrih Mhitarjan), a onda je u nastavku David de Hea zaustavio zicer Roberta Firmina za 2:0...

"Došli smo da pobijedimo, zato nisam 100 odsto zadovoljan na kraju. Sada sam samo zadovoljan partijom moje ekipe, a rezultatom ću možda biti kada prespavam. Bilo je teško protiv Junajteda, pogotovo kada su na Ibrahimovića i Maruana Felainija počeli da igraju duge lopte. Mislio sam da ćemo imati sreće i izdržati taj nalet, ali nismo", rekao je Jirgen Klop.

Ovo je prvi put još od sezone 1987/88. da su veliki rivali oba puta odigrali neriješeno u takmičarskoj godini.

Liverpul je tako prepustio drugo mjesto Totenhemu (imaju po 45 bodova) i sada kasni sedam za liderom Čelsijem.

Junajted je, s druge strane, na 40 - ima četiri boda manje od Arsenala koji je u zoni Lige šampiona.

EVERTON PONIZIO "GRAĐANE"

Everton je postao "ubica" favorita u Premijer ligi, osjetio je to na svojoj koži Arsenal, a danas je ponižen Mančester siti.

I to na kakav način - "karamele" su dale četiri gola "građanima" i zadale nove glavobolje Pepu Gvardiolu koji je u većem dijelu meča bio zamišljen na klupi.

Na kraju krajeva, ovo mu je i najubjedljiviji ligaški poraz u karijeri...

Siti je, da čudo bude veće, dominirao u prvom poluvremenu, imao dvije odlične šanse preko Rahima Sterlinga, a onda je Gael Kliši napravio grešku na svojoj polovini koja je preokrenula sve na "Gudison parku".

Romelu Lukaku je donio prednost domaćinu u 34, a već u 47. je poslije loše intervencije Džona Stounsa bilo 2:0 - pogodio je Kevin Miraljas i tada je postalo jasno da se Sitiju loše piše.

Finiš meča je bio rezervisan za ovacije domaćih navijača dvojici tinejdžera - Tomu Dejvisu i Ademoli Lukmanu.

Dejvis je odigrao bez greške svoju drugu utakmicu u Premijer ligi, onda je dao gol za 3:0, a tačku na goleadu je stavio debitant Lukman...

Эвертон - Манчестер Сити 4:0. Обзор матча. АПЛ 2016/17. 21 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

"Dogodilo se ono što smo vidjeli toliko puta ove sezone - ispromašivali smo se i onda primili gol. Kasnije još jedan i utakmica nam je izmakla iz ruku. Nekada dobijete ono što zaslužite, nekada ne i to morate da prihvatite u fudbalu. Šta sam rekao igračima? Da moraju da ostanu pozitivni, iako znam da ovakvi porazi ne prijaju nikom", rekao je Gvardiola.

I Ronald Kuman zna da se ovakve utakmice teško ponavljaju.

"Jasno je da naš plan nije bio da odigramo ovakav meč. Siti igra odličan fudbal, traži da dominira i nikada nije lako protiv takve ekipe. Imali smo sreće, postigli smo golove u finišu prvog i početkom drugog poluvremena, a onda do kraja bili gotovo perfektni", istakao je Holanđanin.

Rezultati

Everton - Mančester siti 4:0

Lukaku 34, Miralas 47, Dejvis 79, Lukman 90+4.

Mančester junajted - Liverpul 1:1

Ibrahimović 84 - Milner (penal) 27.

Subota

Lester - Čelsi 0:3

Svonsi - Arsenal 0:4

Totenhem - VBA 4:0

Sanderlend - Stouk 1:3

Hal - Bornmut 3:1

Votford - Midlzbro 0:0

Vest Hem - Kristal Palas 3:0

Barnli - Sautempton 1:0