Tramp: Rusija je izvodila hakerske napade

Tramp je na konferenciji za novinare, prvoj od ljeta, ponovo osporio navode da Rusija posjeduje kompromitujući materijal o njemu kako bi mogla da ga ucjenjuje dok bude bio na čelu SAD

12 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
11.01.2017. 18:14h

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da smatra da je Rusija izvodila hakerske napade tokom predizborne kampanje u SAD, kako su ranije saopštile američke obaveštajne službe.

Tramp je na konferenciji za novinare, prvoj od ljeta, ponovo osporio navode da Rusija posjeduje kompromitujući materijal o njemu kako bi mogla da ga ucjenjuje dok bude bio na čelu SAD.

"Što se hakovanja tiče, mislim da je to bila Rusija, ali mislim da nas hakuju i druge zemlje, drugi ljudi", rekao je Tramp, koji je do sada pokazivao uzdržanost o navodima obavješajnih službi o pokušajima miješanja Rusije u američke izbore.

U povjerljivom izvještaju o ruskom miješanju u američke izbore, uključen je i dio u kojem se navodi da ruske službe imaju kompromitujući materijal o Trampu, među kojima snimke njegovih seksualnih odnosa s prostitutkama iz moskovskog hotela 2013. godine.

Tramp je na konferenciji za novinare rekao da je uvijek vodio računa o mogućem špijuniranju u hotelskim sobama u drugim zemljama, uključujuči Rusiju.

"Izuzetno sam pažljiv. Okružen sam tjelohraniteljima. Uvijek im govorim, budite pažljivi zato što u tim sobama imate kamere na najčudnijim mjestima. Ne možete ih vidjeti i ne možete znati. Bolje budite pažljivi ili ćete se vidjeti na televiziji", rekao je Tramp.

Tramp je rekao da je Kremlj danas demantovao da ruske službe posjeduju kompromitujući materijal o njemu i dodao da je sramotno što su navodi o kompromitujućem materijalu izašle iz obavještajnih službi.

On je rekao da to što ruski predsjednik Vladimir Putin ima pozitivno mišljenje o njemu nije mana, već prednost.

"Da li zaista iskreno vjerujete da bi Hilari (Klinton) bila čvršča prema Putinu od mene? Da li to zaista neko vjeruje", rekao je Tramp.