Savić Jovetiću: Vidimo se na terenu...

Nikada do sada Jovetić i Savić nisu igrali jedan protiv drugog, iako su igrali u vrhunskim klubovima i najjačim evropskim ligama.

53 pregleda3 komentar(a)
Jovetić, Foto: Savo Prelević
11.01.2017. 17:59h

Stevan Jovetić i Stefan Savić jedini su aktuelni fudbaleri iz bivše Jugoslavije koji će upisati nastupe u tri najjače lige Evrope - engleskoj, španskoj i italijanskoj.

Savić je to uradio onog dana kada je odigrao prvu utakmicu za Atletiko Madrid, a Jovetić će poći njegovim stopama kada upiše debi u dresu Sevilje. Vjerovatno protiv Real Madrida - sjutra u Kupu Kralja ili u nedjelju u Primeri.

Jovetić i Savić su i veliki prijatelji. Fudbalski putevi su im se spajali (u sezoni 2012/13 igrali su zajedno za Fiorentinu), ali još češće razdvajali, jer su, svak u svoje vrijeme, igrali za Mančester siti i Fiorentinu.

Savić je 2011. godine otišao u Mančester siti, a godinu kasnije stigao je u Firencu. Jovetić ga je dočekao, ali je već naredne sezone otišao u suprotnom smjeru - iz Fiorentine u Siti.

Nikada do sada Jovetić i Savić nisu igrali jedan protiv drugog, iako su igrali u vrhunskim evropskim ligama.

To bi po prvi put moglo da se dogodi 19. marta, kada se na "Visente Kalderonu" sastanu Atletiko Madrid i Sevilja. Moglo bi to da bude i veliko rivalstvo - dva tima u vrhu tabele razadvaja samo pet bodova (Sevilja je druga, Atletiko peti), i čeka ih borba za mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Savić je preko društvenih mreža poželio dobrodošlicu velikom prijatelju...

"Brate moj svu sreću ti želim! Vidimo se na terenu", napisao je Savić na Instagramu.

Njih dvojica već sedam godina dijele svlačionicu i u reprezentaciji Crne Gore.