„Lavovi” pružili dostojan otpor „kaubojima”

„Odigrali smo dvije ravnopravne utakmice sa selekcijama kojima su posljednje provjere pred Svjetsko prvenstvo. Ovo nam je podstrek za utakmice protiv Slovačke u maju”, rekao je Igor Marković

100 pregleda0 komentar(a)
Vladan Lipovina, Foto: Hrvatski rukometni savez
09.01.2017. 18:49h

Rukometaši Crne Gore su zauzeli 2. mjesto na „Kroacija kupu” u Umagu, jer su u obračunu za 1. mjesto poraženi od domaćina sa 24:22.

U duelu sa jednim od velikana svjetskog rukometa, „lavovi” se nisu obrukali. Naprotiv - tim Dragana Đukića je odigrao sasvim korektno i pokazao da remi sa još jednim učesnikom Svjetskog prvenstva, Tunisom (31:31), nije bio slučajan.

„Crvene” su predvodili Nemanja Grbović sa šest i Vladan Lipovina sa pet golova. Po dva su postigli Marko Lasica, Vasko Ševaljević, Božo Anđelić i Igor Marković, a po jedan Miloš Vujović, Marko Čampar i Miloš Božović.

„Pozitivni su utisci nakon turnira. Od zalaganja igrača i toga kako smo sve novo brzo prihvatili, iako je bilo malo vremena, do nove energije i borbenosti svih”.

„Zadovoljni smo i rezultatom koji smo ostvarili, jer smo odigrali dvije ravnopravne utakmice sa selekcijama kojima su posljednje provjere pred Svjetsko prvenstvo. Ovo nam je podstrek za utakmice protiv Slovačke u maju, nadam se da će se sve ovo pozitivno nastaviti”, rekao je Marković, koji je kratko prokomentarisao i povratak u nacionalni tim nakon više od dvije godine.

„Uvijek mi je bilo zadovoljstvo da budem među najboljima”.

Kod „kauboja” je najraspoloženiji bio Zlatko Horvat sa osam pogodaka, a šest je dao Luka Cindrić.

„Utakmica je bila dosta teška, stvarno su Crnogorci dobro odradili ovaj meč. S njima je uvijek bilo teško i dobro je da smo imali pravu pripremu za Svjetsko prvenstvo”.

„Kad je trebalo da se odvojimo nismo, jer smo dosta toga promašili i jedino je to bilo malo slabije. Možemo zadovoljni krenuti na put”, poručio je Horvat pred odlazak u Francusku na Svjetsko prvenstvo, gdje Hrvati igraju u grupi C u Ruenu sa Njemačkom, Bjelorusijom, Mađarskom, Čileom i Saudijskom Arabijom.

Oba tima su bila bez najboljih igrača - ovu akciju crnogorske reprezentacije je propustio Vuko Borozan, a Željko Babić je odlučio da odmori „kapetana“ Domagoja Duvnjaka, jer je bio pod velikim opterećenjem u Kil, kao i Stipa Mandalinića.

Hrvatska - Crna Gora 24:22 (11:8)

Umag - Dvorana OŠ „Marija i Line”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Gubica i Milošević (Hrvatka). Sedmerci: Hrvatska 9 (7), Crna Gora 2 (1). Isključenja: Crna Gora 6 minuta.

Hrvatska: Stevanović (11 odbrana), Pešić (jedna odbrana), Mihić 2, Gojun, Matulić, Horvat 8 (5), Kontrec 1, Š. Ivić 3, Božić Pavletić, Štrlek 1, Musa 1, Jotić, Mamić 1, Šebetić, Cindrić 6 (2), Obranović 1, Kozina.

Crna Gora: Mijatović (četiri odbrane), Mijušković, Simić (sedam odbrana), Simović, Majić, Radović, Čavor, Marković 2, Vujović 1 (1), Anđelić 2, Grbović 6, Lipovina 5, Ševaljević 2, Čampar 1, Petričević, Božović 1, Lasica 2, Radojević.