Remi na debiju Đukića kao najava boljih dana

Crnogorski rukometaši u samom finišu imali su minimalnu prednost (31:30), ali je Tunis, koji je u većem dijelu meča bio vođstvu, uspio da izjednači i izbori remi

69 pregleda0 komentar(a)
Crna Gora Tunis, Foto: Hrvatski rukometni savez
07.01.2017. 19:54h

Prvi zvanični meč Dragana Đukića na klupi Crne Gore je dao nadu da za „lavove” slijede bolji dani - u obračunu sa učesnikom Svjetskog prvenstva, Tunisom, Crna Gora je na otvaranju „Kroacija kupa” u Umagu izborila remi (31:31).

"U prvom poluvremenu smo pokazali karakter, jer smo se vratili nakon četiri razlike. Nastavili smo da se borimo, nismo pali. U drugom dijelu se igralo gol za gol, imali smo prednost i posljednji napad, ali nismo dali gol. Igrali smo onako kako bih volio, dali smo i 10 golova iz kontri, a probali smo i različite tipove odbrana. Bili smo borbeni, a protivnik je bio kompletnijji nego na Olimpijskim igrama, sa Težom, Saidom, Žaluzom, Banurom... To je odličan protivnik i moram da budem zadovoljan, pogotovo zbog činjenice da nije igrao Grbović, na kojem smo bazirali neke stvari u odbrani i napadu. Dali smo priliku drugima, timski smo igrali i to mora da me raduje", rekao je Đukić za „Vijesti”.

Ovaj pripremni ciklus propušta najbolji crnogorski igrač Vuko Borozan, a protiv tima sa sjevera Afrike nije igrao ni prvi pivot Nemanja Grbović zbog bolova u leđima. Tunišani su to iskoristili i uglavnom vodili, ali je Đukić na minus pet odlučio da promijeni odbranu i zaigra zonu 3-2-1, iako je htio da sakrije taj adut kako se rivali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ne bi pripremili za to. Pomalo zaboravljena zona je donijela rezultat, pa su „lavovi” preokrenuli na 31:30. Tunis je, ipak, izborio zasluženi remi...

Najefikasniji u redovima Crne Gore su bili Vasko Ševaljević i Stefan Čavor sa po pet golova, dok su krila Marko Lasica i Igor Marković dala po četiri.

„Lavovi” sjutra (18 časova) igraju sa Hrvatskom, uz prenos na HRT 2.

Crna Gora - Tunis 31:31 (18:20)

Umag - Dvorana OŠ „Marija i Line”.

Gledalaca: 200.

Crna Gora: Mijatović, Mijušković, Simić, Simović, Majić 3, Radović 1, Čavor 5, Marković 4, Vujović 3, Anđelić 3, Grbović, Lipovina, Ševaljević 5, Čampar 1, Petričević, Božović 2, Lasica 4, Radojević.

Tunis: Misaui, Mage, Ma. Susi, Tumi 1, Tež 2, Banur 3, Zajed, Haž Jusef, Sanai 2, Buganmi 12, Sajed 2, Hosni 1, Žabala, T. Žaluz, Šuiref 1, Mo. Susi 2, V.Žaluz 5, Ben Abdala.