Stiže hladni talas i u Glavni grad: Ima dovoljno soli da se pospu putevi

Meteorolog Branko Micev upozorio je da će od danas područje Crne Gore biti pod uticajem hladnog talasa iz zapadnog Sibira

87 pregleda3 komentar(a)
snijeg, Podgorica 2012., Foto: Boris Pejović
05.01.2017. 08:04h

Snijeg koji je pao na području Lijeve Rijeke, nije stvorio velike probleme, ali se zbog velikog leda, ne može do sela Kurlaj.

“To je makadamski put, preko teče voda sa izvora, tako da su se formirale velike naslage leda, ne može se proći. Tamo imaju dvije porodice”, kazao je mještanin Opasanice Darko Gogić.

On je rekao da su prije nekoliko dana na tom putu mještani satima pokušavali da izvuku zaglavljeni džip.

“Jedva smo nekako uspjeli da vozilo pokrenemo, jer je propalo kroz led bilo u rupi”, kazao je Gogić.

On je istakao da će morati narednog perioda da upute apel da se nešto učini za put prema Kurjalu, da se ta saobraćajnica osposobi za normalan prolaz.

Gogić je rekao da je u Opasanici napadalo od 25 do 30 centimetara snijega, ali da je magistralni put preko Lijeve Rijeke, preko Veruše za Kolašin prohodan.

Zbog leda put prema selu Kurlaj kod Opasanice ne može da se koristi, a tamo žive dvije porodice i nešto se mora preduzeti

Gogić je kazao da je snjegočistač prošao juče tokom dana tom trasom, a da je snijeg juče na području Komova padao jačim intenzitetom.

“Snijeg je dosta mek, tako da se bojim, ako bude vjetar duvao, kao što su najavili, da će biti snjižnih nanosa”, kazao je Gogić.

Iz preduzeća „Putevi” su saopštili da imaju dovoljno zaliha soli za posipanje saobraćajnica, kao i da do sada nije bilo potrebe za vanrednim intervencijama.

Meteorolog Branko Micev upozorio je da će od danas područje Crne Gore biti pod uticajem hladnog talasa iz zapadnog Sibira.

Temperature, kako je saopštio i na području Podgorice će tokom dana biti ispod nule.

Zbog pojačanog sjevera, koji se očekuje od danas, subjektivni osjećaj za organizam će biti da je u glavnom gradu i preko minus deset stepeni Celzijusa.

U petak će, tvrdi Micev, biti pretežno oblačno i veoma hladno, dok će na sjeveru biti ledeno hladno, na trenutke sa olujnim vjetrom i mećavom.

Upozorio je da će, usljed mećave, biti i sniježnih nanosa.