DF najavio veliki skup za nedjelju: Podijeliće protestantima žute prsluke

Jedan od lidera DF Andrija Mandić je odgovarajući na pitanje da li je bilo riječi o zakazivanju sjednice Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o donošenju obavezujućeg akta o poslaničkom imunitetu, kazao da "postoje drugačiji načini da se riješi kriza", ne precizirajući na koje načine misli

110 pregleda215 komentar(a)
Demokratski front, DF, Andrija Mandić, Milan Knežević, Branko Radulović, Foto: Filip Roganović
04.12.2018. 19:06h

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je nakon sjednice kolegijuma Skupštine da je danas otvoren novi set tema kako bi pronašli rješenje za tešku i duboku političku krizu.

Istakao je da su danas MUP-u prijavili veliki skup u nedjelju, kada će podijeliti žute prsluke protestantima.

Do tada će se svako veče okupljati kao i do sada u znak protesta zbog hapšenja lidera DF Nebojše Medojevića.

On je odgovarajući na pitanje da li je bilo riječi o zakazivanju sjednice Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o donošenju obavezujućeg akta o poslaničkom imunitetu, kazao da "postoje drugačiji načini da se riješi kriza", ne precizirajući na koje načine misli.

Mandic je kazao da Demokratska partija socijalista (DPS) nije imala predloge.

O predlozima će se, kako je rekao, raspravljati na sjutrašnjoj sjednici Kolegijuma, kada bi na njih trebalo da dobiju konkretne odgovore.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF Milan Knežević je istakao da je na Fejsbuk stranici Demokratskog fronta objavljen njegov i Medojevićev svjedočki iskaz.

"Na taj način demantujemo gnusne neistine i izmišljotine iz Višeg suda i određenih političkih i pravosudnih krugova, da smo odbili da svjedočimo",rekao je Knežević.

On je ponovio da su svjedočili dva puta po dva sata pred Stojankom Radović i Lidijom Vukčević.

Potvrdio je da se neće dobrovoljno predati, niti da će odustati od "ove političke borbe".

Brajović: Da politički i pravno komplikovanu situaciju pokušamo razjasniti i prevazići u okviru državnih institucija

Skupština u okviru svojih Ustavnih ovlašćenja nastoji da nađe najbolje rješenje za prevazilaženja nastale situacije, kazao je predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

On je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je to konstatovano na danas održanom Kolegijumu predsjednika Skupštine.

„Redovne konsultacije koje obavljamo imaju za cilj da jednu politički i pravno komplikovanu situaciju pokušamo razjasniti i prevazići u okviru državnih institucija“, kazao je Brajović.

On je istakao da svi poslanički klubovi aktivno učestvuju, bez obzira na različite stavove i evidentne političke razlike.

„Ističem da je velika naša odgovornost kao predstavnika građana da u parlamentu postupamo mudro i pažljivo i da mjerimo riječi koje izgovaramo. Isto to očekujemo od svih pojedinaca i insitucija van njega“, poručio je Brajović.