Jogom i šahom protiv gradnje vrtića u dvorištu gimnazije

Festivalski vikend je inače juče otvoren javnim časom streličarstva koji je držao Željko Popović, trener reprezentacije Crne Gore, a nastavljen simboličnim „oblačenjem“ čempresa u staru odjeću

79 pregleda0 komentar(a)
O čempresima i ljudima, Foto: Privatna arhiva
04.11.2018. 15:53h

U isčekivanju 12. novembra, kada će sa odbornicima SO Bar u lokalnom parlamentu ukrstiti argumente za i protiv gradnje vrtića u gimnazijskom dvorištu, aktivisti građanskih protesta za zaštitu parka preko 80 čempresa u amfiteatru svakodnevno sprovode različite aktivnosti kojima animiraju Barane da ih podrže.

U sklopu festivala „O čempresima i ljudima“, današnji program je imao dva „poluvremena“.

Javni čas joge održan je prijepodne sa instruktorkom Dadom Zulović.

U popodnevnim satima, FIDE majstor Miloš Pečurica odigrao je simultanku na deset tabli sa ukupno 20 šahista svih generacija koji su se smjenjivali po partijama.

Festivalski vikend je inače juče otvoren javnim časom streličarstva koji je držao Željko Popović, trener reprezentacije Crne Gore, a nastavljen simboličnim „oblačenjem“ čempresa u staru odjeću. Potom je održana i radionica pokreta sa glumicom Vesnom Vujošević Labović.

Aktivisti traže da se sačuvaju čempresi u dvorištu barske gimnazije i da se vrtić gradi na nekoj drugoj lokaciji u gradu.

Galerija