Rus dobio odštetu od vračeva koji mu nisu "vratili" ženu

Čovek u Sibiru dobio je novac nazad nakon neuspelog pokušaja vidovnjaka i vračeva da povrate ljubav njegove supruge.
2526 pregleda 2 komentar(a)
Muškarac koga je žena napustila pokušao je da povrati suprugu uz pomoć magije., Foto: BBC
Muškarac koga je žena napustila pokušao je da povrati suprugu uz pomoć magije., Foto: BBC

BBC

Sud u ruskom gradu Omsku dodelio je jednom muškarcu stotine hiljada rubalja na ime odštete nakon što „vračevi" nisu uspeli da nateraju odbeglu suprugu da mu se vrati.

Ruski mediji su, na osnovu uvida u sudske dokumente, objavili inicijale tog čoveka. M.E.A. je bio očajan kada ga je supruga napustila u avgustu 2017. godine.

Ali je video televizijsku reklamu koja mu je ulila nadu. U toj reklami je, pored ostalog rečeno: „Vratite suprugu ili voljenu ženu". 

Gledaocima je obećano i skidanje različitih vrsta kletvi. 

Ali stvari nisu ispale onako kako je pomenuti gospodin očekivao.

Crna magija

Kako navodi dnevnik Rosiskaja Gazeta, utučeni suprug je pozvao broj koji je video u reklami i rečeno mu je da će mu pomoću magije vratiti suprugu.

On je sa agencijom Šesto čulo potpisao ugovor i uplatio oko 3.500 evra na ime „vidovnjačkih i usluga proricanja sudbine, kao i astroloških i duhovnih aktivnosti".

Supruga mu se, međutim, nije vratila, pa je podneo tužbu protiv agencije. 

Sud u Omsku nije mogao da pronađe dokaze da je agencija pružila bilo kakvu od usluga navedenih u ugovoru, zbog čega mora oštećenom da plati 5.600 evra.

Sa toliko novca će verovatno uspeti da vrati suprugu, navodi se u šaljivom tekstu na sajtu Rambler Njuz (Rambler News), jednom od najpopularnijih ruskih informativnih portala.

Parlament
Getty Images

Magija ne može da vam obezbedi ni sedište u parlamentu

Još stvari u kojima magija ne može da vam pomogne

U Rusiji trenutno cveta tržište agencija koje nude usluge u vezi sa „ljubavnim činima". U tekstu sa pomenutog sajta kao uzrok toga navodi se veliki broj televizijskih emisija sa gostima koji tvrde da imaju nadljudske moći.

Jedna od njih je tvrdila da je peta generacija vračeva iz Skandinavije. I ne samo to. Nudila je da navodnim magičnim moćima političarima pomogne da se domognu mesta u ruskoj Dumi. Cena, prava sitnica - milion dolara po mestu.

Na kraju je optužena za prevaru.

Izveštava Vitalij Ševčenko