Biznis akademija Vijesti: Za rast su potrebna nova znanja i vještine - Vijesti.me
NOVI SEKTOR VIJESTI

Biznis akademija Vijesti: Za rast su potrebna nova znanja i vještine

Naš uspjeh kao Akademije zavisi od spremnosti i brzine prilagođavanja poslovne zajednice novim potrebama klijenata

Rajko Milić
Rajko Milić (Foto: Arhiva Vijesti)

Poslovno okruženje i uslovi se mijenjaju iz časa u čas i da bi kompanije držale korak sa tim promjenama, potrebna su svježa znanja i vještine. Zbog toga su „Vijesti“, poput mnogih drugih medija u regionu i šire, odlučile da formiraju Biznis akademiju kojom će pomoći domaćim preduzećima da dođu do tih znanja i prebrode probleme.

„Učenje je proces koji je stalan i  koji se ne prekida, jer se cijeli svijet i sve neprestano mijenja. Pogledajmo samo kako se potrebe kupaca mijenjaju skoro na svakodnevnom nivou, prije svega zbog tehnološkog razvoja koji je, čini se, brži nego onaj ekonomski“, kazao je direktor Biznis akademije “Vijesti” Rajko Milić.

Preduzeća, prema njegovim riječima, moraju biti sposobna  da brzo reaguju i odgovaraju na promjene potreba svojih klijenata.

Ponuda događaja za poslovnu zajednicu je nadogradnja uloge medija danas u društvu

„Naš uspjeh kao Akademije zavisi od spremnosti i brzine prilagođavanja potrebama klijenata.  Akademija će prenositi iskustva onih koji su se pokazali uspješnim, dijeliće potrebne informacije i znanja koje imaju upotrebljivu vrijednost, skretati pažnju na važna pitanja, aktuelne trendove, upozoravati na moguće greške, predlagati rješenja, kao i omogućiti povezivanje kompanija“, kazao je Milić.

Čime će se baviti Akademija?

Prije svega davanjem preporuka, odnosno odgovora na  svakodnevne izazove sa kojima susrijeće svakodnevni biznis. Pripremamo niz poslovnih seminara, okruglih stolova i konferencija na različite teme a sve u cilju da podstaknemo razvoj, jer bez novih znanja ne možemo prebroditi ni dnevne probleme, a kamoli obezbijediti uslove za dalji rast.

Na koji način mediji i kompanije zajedno mogu doći do rješenja za probleme u poslovanju, u otežanim uslovima za poslovanje?

“Vijesti” će, konkretno, kroz svoju akademiju okupiti eksperte preko kojih će zajednici prenijeti njihova iskustva i pomoći u rješavanju problema. Cilj svakog našeg događaja biće prezentacija znanja na osnovu iskustava stručnjaka, bazirana na najboljim primjerima iz prakse, ali i predstavljanje zajednici najboljih eksperata, i prakse najboljih preduzeća u određenim oblastima... Ključ je u znanju koji poslovnoj zajednici omogućava lakše i efikasnije donošenje odluka. Uz to, obezbijedićemo i umrežavanje sa ciljem izgradnje interesnih ciljnih grupa. Time će se jasnije definisati i potrebe grupa, što će olakšati put ka pronalasku rješenja

Otkud mediji u tom biznisu?

I mediji, kao i cjelokupna poslovna zajednica, prolaze kroz turbulentne promjene i traže način kako da se snađu u doba „internetizacije“, koje je donijelo tektonske promjene u njihovom radu. Uloga medija je promijenjena razvojem tehnologije, pa nam nijesu konkurencija samo novine, već i, recimo, Gugl ili Fejsbuk. Danas se vijesti traže na internetu, čak i desktop i laptop računari polako gube znacaj u domenu elektronskih komunikacija, jer su telefoni postali računari koje nosimo svuda sa sobom. To znači da su i informacije dostupne svuda i uvijek. Sve je to uticalo na promjenu položaja tradicionalnih medija na tržištu. Organizacija događaja posvećenih poslovnoj zajednici je faktički nadogradnja uloge medija danas u društvu.

“Vijesti”, kao najuticajniji medijski brend, zahvaljujući medijima koje ima pod svojim krovom, imaju prednost za ovakvu vrstu posla i zbog toga su, kao i u mnogim drugim situacijama, prve iskoračile u „nepoznato“, ali nužno i šire korisno. Podsjetiću samo na pokretanje prvog pravog news portala u januaru 2011. godine, nakon čega su i ostali mediji shvatili da se informacije sele online i da, što se prije prilagodiš, veće su ti šanse za opstanak i dalji razvoj.

 Seminar “Sve o LinkedInu” 23. aprila u Podgorici

Seminar „Sve o LinkedInu“ prvi je događaj u organizaciji Biznis akademije Vijesti i biće organizovan 23. aprila, kazao je Milić, podsjećajući da se radi o najmasovnijoj poslovnoj mreži na internetu.

„Mreža LinkedIna raste konstantno, a prema posljednjim informacijama, ima više od 300 miliona aktivnih korisnika širom svijeta, a u Crnoj Gori ih je oko 33.000. Iako ih je sve više, prosječni korisnik mreže i nema mnogo znanja šta sve LinkedIn pruža i to nam je bio motiv da organizujemo seminar“, kazao je Milić.

U pitanju je sveobuhvatna obuka, od toga kako napraviti i voditi uspješan lični i/ili kompanijski profil.

„LinkedIn je promijenio i način prodaje, kao i komunikaciju među preduzećima. Bez obzira kojim se poslom bavite, LinkedIn vam može pomoći i jednostavno tamo morate biti. Siguran sam da će polaznici seminara steći znanja koja će im omogućiti da njihov posao, bilo da su preduzetnici ili zaposleni u nekoj firmi, osjetno unaprijede“, naveo je on.

Predavačica na seminaru biće mr Brigita Lazar Lunder, koja posljednje tri godine savjetuje kompanije i pojedince u uspostavljanju uspješnih Linkedln profila. „Svi detalji u vezi sa seminarem i načinu prijave biće uskoro dostupni na portalu “Vijesti” kao i našim stranicama na društvenim mrežama, a zainteresovani pojedinci detalje mogu zatražiti i preko adrese [email protected]“, naveo je Milić.


Najčitanije iz sekcije Biznis akademija