Nelegalna deponija veliki problem za Vujisiće: Nesnosan smrad, odlažu se i leševi životinja - Vijesti.me
U ORAHOVAČKOJ ULICI U PODGORICI

Nelegalna deponija veliki problem za Vujisiće: Nesnosan smrad, odlažu se i leševi životinja

Iz Čistoće navode da postoji mogućnost izmiještanja ovog nelegalnog odlagališta otpada, pod uslovom da predstavnici stanovnika tog dijela grada naprave dogovor o novoj lokaciji

Nelegalna deponija, Podgorica
Nelegalna deponija, Podgorica (Foto: Screenshot(TvVijesti))

Nelegalno odlagalište otpada u Orahovačkoj ulici u Podgorici veliki je problem za porodicu Vujisić, koja živi u neposrednoj blizini.

Tvrde da se na tom mjestu pored raznog otpada, odlažu i leševi životinja, zbog čega trpe nesnosan smrad.

Zbog toga su se obraćali na više adresa, pa čak i gradonačelniku, ali nisu dobili odgovor.

Iz Čistoće navode da postoji mogućnost izmiještanja ovog nelegalnog odlagališta otpada, pod uslovom da predstavnici stanovnika tog dijela grada naprave dogovor o novoj lokaciji.

"Iz cijelog grada se tu donosi svakakav otpad i uginule životinje čak, pogotovo na ovu vrućinu, možete misliti kako je. To smrdi, to je katastrofa, istakla je Spomenka Vujisić.

Ona je kazala da su se zbog toga obraćali na više adresa, pa čak i gradonačelniku, ali nisu dobili odgovor. Iz Čistoće, kako tvrdi, dođu jednom sedmično da uklone otpad.

"Ali kad oni odu ponovo kombiji dolaze tu istovaraju, to je neizdržljivo stvarno. Tako da ne znam više ni kome da se obratimo, ni šta, ni kako", rekla je Vujisić.

Iz Čistoće kažu da je u pitanju privremeno odlagalište otpada, međutim to privremeno traje već nekoliko godina.

"S obzirom da se mještanka iz pomenute ulice obratila i našem Društvu sa sličnim prigovorom, prije dva dana su predstavnici Čistoće obavili razgovor sa njom i predstavnicima mjesne zajednice, i tom prilikom im je saopšteno da će se u najskorije vrijeme pristupiti sanaciji privremenog odlagališta koje je oštećeno nesavjesnim odnosom pojedinih građana i pravnih lica. Takođe, kao alternativa je ostavljena mogućnost izmještanja privremenog odlagališta, ukoliko predstavnici mještana naprave dogovor oko nove lokacije, koja bi zadovoljavala potrebe stanovnika ovog dijela grada", rekli su iz Čistoće.

"Non stop sam sa rukavicama, čistim vreće iz ograde i mičem i vežem ih da ih ja bacam u kontejner. Radim posao Čistoće", poručila je Vujisić.


Najčitanije iz sekcije EU vijesti