Šta je Joksović pismom poručio Šariću: Izgubio sam druga i poslije svega žalim samo za tobom - Vijesti.me
POSLUŠAJTE KAKO JE TEKLO I SUČELJAVANJE NA SUDU

Šta je Joksović pismom poručio Šariću: Izgubio sam druga i poslije svega žalim samo za tobom

"Bio sam isprovociran, uništio sam sebe, svoj ponos, svoje prezime i sve što sam stvarao 40 godina. Izgubio sam druga i posle svega žalim samo za tobom, to nikad neću preboljeti i živjeću sa tim pečatom do kraja života.. Sve što sam uradio protiv tebe, uradio sam u afektu", navodi se u pismu

Darko Šarić, Nebojša Joksović
Darko Šarić, Nebojša Joksović (Foto: Printscreen)

Televizija Vijesti  pouzdano saznaje da je Nebojša Joksović, odgovarajući nedavno u beogradskoj Palati pravde na Šarićeva pitanja, kazao da njih dvojica, nikakav novac od droge  nikada  nisu ulagali u nekretnine niti  je dobijao naloge da iznajmi objekte  za skrivanje droge. I pored toga što je, pored ostalog, na osnovu njegovog iskaza, Šarić osuđen na 20 godina zatvora  zbog šverca kokaina iz Južne Amerike, Joksović  tokom suđenja nije znao da odgovori kome je Darko Šarić plaćao za kupovinu droge .

Tokom postupka, zatvorenog  za javnost, Šarić se zakleo u djecu da je Joksoviću davao novac, ali za zemlju i za kuću.

Optuženi Darko Šarić: Zakuni se na svog sina da ti nisam dao. Tjeraš me na to jer sam očajan. Ne da mi sudija da pustim razgovor. Hajde zakuni se, pošto si mi se kleo na djecu za manje sume

Nebojša Joksović, svjedok saradnik: Nijesi vrijedan toga po pitanju nekih stvari da bi se ja kleo tebi i pravdao 

 Optuženi Darko Šarić: Važno je da si ti vrijedan, pokupio si mi imovinu i namjestio me. Kada pustite razgovore izvinjavaće se on i tužilac meni

Postupajući sudija dozvolio je da se u  dokaze uvrsti pismo koje je Joksović pisao Šariću a za koje je svjedok saradnik ranije tvrdio da ne postoji.

Nebojša Joksović, svjedok suradnik : Ja sam napisao to pismo onako kako sam se osjećao i sigurno bi bilo totalno drugačije da ti nisi krenuo đonom prema meni

Televizija Vijesti imala je uvid u Joksovićevo pismo Šariću. Na nešto više od pet kucanih strana Nebojsa Joksović Darka Šarića naziva bratom, priznajući  da se  kaje što ga je lažno optužio.

On izrazava i spremnost  da učini sve kako bi mu Šarić oprostio. Takođe objašnjava zbog čega je odlučio da lažno svjedoči, isticuci  da je bio "doveden do ludila", i da ga je boljelo što mu, dok je bio u pritvoru, niko nije obišao familiju  niti  se sjetio  da mu uplati  50, 100 ili 200 eura za kantinu".

"Bio sam isprovociran, uništio sam sebe, svoj ponos, svoje prezime i sve što sam stvarao 40 godina. Izgubio sam druga i posle svega žalim samo za tobom, to nikad neću preboljeti i živjeću sa tim pečatom do kraja života.. Sve što sam uradio protiv tebe, uradio sam u afektu", navodi se u pismu.

Odbrana Darka Šarića, optuženog za trgovinu skoro šest tona kokaina iz Juzne Amerike u Evropu, dostavila je Specijalnom sudu dokaze koji, kako tvrde, ruše kredibilitet Nebojše Joksovića.

Među dokazima su i dokumenti  iz kojih se navodno vidi da je Šarić dao više od četiri miliona eura Joksoviću da bi kupio štampariju i stanove u Beogradu, ali i placeve na Zlatiboru i u Krnješevcima.Šarić se predao srpskim vlastima marta 2014. godine od kada se nalazi u pritvoru.

Prije toga je od početka sudskog postupka u oktobru 2009. godine, bio  je u bjekstvu u Južnoj Americi .Tvrdio je da nije kriv ni po jednoj tački optužbe kao i da droga koja je zaplijenjena nije njegova, pa je u više navrata optuživao policajce i kontroverzne biznismene da su mu montirali optužbe.


Najčitanije iz sekcije EU vijesti