U Baru manje turista nego lani, na Žabljaku lijepo vrijeme privlači posjetioce - Vijesti.me
SEZONA ISPOD OČEKIVANJA ZA BARANE

U Baru manje turista nego lani, na Žabljaku lijepo vrijeme privlači posjetioce

Broj turista u Baru je za šest procenata manji nego prošle godine, ali turisticke radnike raduje porast u naplati boravišne takse

Bar plaža
Bar plaža (Foto: Screenshot (Youtube))

Tursitička sezona ispod očekivanja nije mimoišla ni Bar, u kome, prema podacima Turističke organizacije tog grada boravi šest odsto manje gostiju nego prošle godine. I pored toga, turistički poslenici su zadovoljni.

“Ono što nas raduje kada je u pitanju naplata boravišne takse, imamo blago povećanje od tri odsto, imamo prihod koji je negdje oko 450 hiljada eura”, kaže direktor TO Bar, Emil Kukalj.

U Baru u ovom trenutku boravi više od 16 hiljada gostiju. Iz Turističke organizacije ističu da je popunjenost hotelskih kapaciteta na prošlogodišnjem nivou, ali zabrinjava ih pad kada je u pitanju privatni smještaj. Najviše gostiju je iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Rusije, a turista ima i iz Engleske, Njemačke, Francuske i Poljske. Turisti iz Srbije posebno su zadovoljni Kraljevskom plažom.

Na Žabljaku je situacija znatno bolja, nakon loših vremenskih uslova, koji su nepovoljno uticali na početak turističke sezone. U Turističkoj organizaciji vjeruju da će imati odličan avgust.

“Sigurno između 90 i 100 odsto popunjenosti i na taj način očekujemo da na neki način popravimo one rezultate koje smo imali unazad dva mjeseca”, kaže vanja Šarović, direktorica TO Žabljak.

Na Žabljaku u ovom trenutku boravi oko dvije i po hiljade gostiju, a ima ih iz raznih krajeva svijeta.

Kako su saopštili iz TO Žabljaka, hotelski kapaciteti su popunjeni, a posebno ih raduje ogromno interesovanje za privatni smještaj.


Najčitanije iz sekcije EU vijesti