Zbog istrage ubistva Jovanovića pred tužiocem i bivši šefovi policije? - Vijesti.me
Tražiće informacije

Zbog istrage ubistva Jovanovića pred tužiocem i bivši šefovi policije?

Još nije odlučeno na koji način će provjeriti tvrdnje ministra pravde Duška Markovića iznijete u emisiji TV Vijesti "Načisto"

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković kazao je za TV Vijesti da se na istrazi za ubistvo vlasnika “Dana” Duška Jovanovića predano radi.

Još međutim nije odlučeno na koji način će provjeriti tvrdnje ministra pravde Duška Markovića iznijete u emisiji TV Vijesti "Načisto", da je tajna policija imala operativna saznanja da je Jovanoviću ugrožena bezbjednost.

"Od Markovića će se zatražiti informacija. Kakav će ona imati epilog i da li će taj epilog pretpostavljati saslušanje Markovića u određenom procesnom svojstvu to u ovom trenutku ne možemo reći. Nama je sada najbitnije da dođemo do informacija i da nam on te informacije pruži i ono što su njegova saznanja i ono što možda ima zadokumentovano i što se može naći u arhivama Agencije i Uprave policije", rekao je Vučković.

On je dodao da spisak svjedoka koje treba saslušati nije konačan.

"Zavisno od sadržaja tih informacija koje budemo dobili mi ćemo dalje operativne informacije i podatke produbljivati vjerovatno i uzimanjem podataka od lica koja su tada bila na aktuelnim funkcijama u aparatu javne bezbjednosti. Da li se u nekoj fazi može dogoditi da i od nekog nosioca funkcija u sudskoj ili možda tužilačkoj vlasti možemo doći do korisnih određenih obavještenja, to ćemo procijeniti tek kasnije", rekao je Vučković.

O rezultatima dosadašnje istrage, po ocjeni Vučkovića, za sada je rano govoriti, kako i o krivičnoj prijavi koju je prošle sedmice protiv Duška Markovića podnio zamjenik glavnog i odgovornog urednika "Dana" Nikola Marković.

Prijava se nalazi kod nadležnog tužioca, a tužilaštvo će se o njenoj sudbini, kako je rekao, izjasniti kada se steknu uslovi.


Najčitanije iz sekcije EU vijesti