Jogi Lev u ekstazi: Ma, sve je bilo senzacionalno

U velikoj pobjedi poseban pečat dao je Robin Gosens, strijelac i asistent, bočni igrač, koji je tokom cijelog meča prosto razbijao odbranu rivala

10669 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uzdrmana porazom od Francuske, sa sumnjama u kvalitet i sposobnosti, Njemačka se vratila u velikom stilu - sjajnom pobjedom nad evropskim šampionom Portugalom 4:2 u drugom kolu grupe F.

Njemačka se nikad ne otpisuje, uvijek je ozbiljan kandidat na najvećim takmičenjima - izuzetan tempo, brzina u protoku lopte, ubacivanja iz drugog plana, centaršutevi... sve ono što veliki tim mora da ima pokazao je "elf" u meču bez prava na grešku.

"Izuzetna igra cijelog tima, izuzetan stav, sjajan duh... Imali smo toliko šansi. Ma, sve je bilo spektakularno", kazao je selektor Joakim Lev.

U velikoj pobjedi poseban pečat dao je Robin Gosens, strijelac i asistent, bočni igrač, koji je tokom cijelog meča prosto razbijao odbranu rivala...

"Gosens je odigrao senzacionalnu utakmicu. Ne znam je li mu to bila utakmica života, ali nevjerovatna igra. Radio je jako puno, a povrh toga bio je i stalna prijetnja. To je upravo ono što smo tražili od njega i Kimiha", kazao je Lev.

Bonus video: