Diplomatska "prijetnja" iz Italije, premijer kaže da će spriječiti igranje na Vembliju

Britanija se posljednjih nedjelja suočava sa povećanjem broja slučajeva kovid-19, zbog širenja varijante identifikovane u Indiji

6463 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nakon što prvi dio Evropskog prvenstva protiče bez većih problema, UEFA bi mogla da se suoči sa komplikacijama pred završnicu.

Italijanski premijer Mario Dragi danas je, na zajedničkoj pres konferenciji sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, kazao da će spriječiti igranje polufinala i finala na Vembliju, ukoliko epidemiološka situacija u Britaniji nastavi da se pogoršava.

"Neće biti utakmica u zemlji u kojoj zaraza raste", rekao je jasno Dragi.

Britanija se posljednjih nedjelja suočava sa povećanjem broja slučajeva kovid-19, zbog širenja varijante identifikovane u Indiji.

Vlada Borisa Džonsona morala je da se suoči tim, a uprkos opsežnoj imunizaciji, odložila je 19. jul ukidanje preostalih ograničenja.

Britanski premijer je u petak nagovijestio da mu je prioritet "javno zdravlje", više od održavanja polufinala i finala Evropskog prvenstva na Vembliju.

Izvori su agenciji AFP potvrdili da UEFA razmišlja o premještanju utakmica u Budimpeštu.

Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron pozvali su u petak u Berlinu na budnost u organizaciji utakmica pred naletom vrlo zarazne indijske varijante koronavirusa.

Bonus video: