Atletiko i Sevilja dišu za vratom Realu i Barsi

"Kolćonerosi" i Bilbao slavili nakon preokreta, Sevilji vrući gradski derbi
2236 pregleda 0 komentar(a)
Alvaro Morata
Alvaro Morata
Ažurirano: 10.11.2019. 22:59h

Atletiko je nakon preokreta dobio Espanjopl u 13. kolu La Lige 3:1.

Gosti su poveli u 38. minutu golom Dardera, ali je u prvom minutu nadoknade poluvremena izjednačio Korea na asistenciju Alvara Morate, koji je u 58. minutu potpisao preokret.

Konačan rezultat u prvom minutu sudijskog dodatka postavio je Koke, na dodavanje Dijega Koste, pa su "kolćonerosi" preuzeli treće mjesto sa 24 boda, bodom i utakmicom manje od Reala i Barselone.

Isti bodovni saldo, 24 boda ima i Sevilja nakon velike pobjede na gostovanju najljućem rivalu, Betisu 2:1.

U gradskom derbiju su gosti bili bolji rival i Lukas Okampos je pogodio u 13. minutu. "Zeleni" se nisu predavali i Loren je u finišu poluvremena poravnao. Sevilja je golom Luka de Jonga na asistenciju neumornog Banege u 55. minutu postavio konačan rezultat, pa je Betis ostao na 13 bodova, četiri iznad zone ispadanja

I Atletik je slavio na svom terenu protiv Levantea 2:1, iako su gosti imali prednost golom Postiga u prvom minutu nadoknade poluvremena.

Muniain je izjednačio u 57. minutu, i krenula je ofanziva domaćih sa nekoliko propuštenih šansi. Gosti su to probali da spriječe uvođenjem crnogorskog reprezentativca Nikole Vukčevića u 81. minutu, ali nisu uspjeli.

U 88. minutu Ander Kapa je pogodio za 20. bod Bilbaa, dok je Levante ostao na 17.

U prvoj utakmici dana Majorka je kući dobila Viljareal 3:1. Majorka iam 14, Viljereal 18 bodova.

Od 18,30 igraju Hetafe - Osasuna, od 21 sat kolo zatvara gradski derbi, Betis - Sevilja.

Bonus video: