Najteži trenuci Atletiko Madrida u eri Dijega Simeonea

Sezona Madriđana nakon ispadanja iz kupa sada staje u mečevima sa Liverpulom i gradskom derbiju sa Real Madridom
2444 pregleda 0 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Beta/AP
Dijego Simeone, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.01.2020. 18:43h

Atletiko Madrid se nalazi u dubokoj krizi. Nakon poraza za vikend na gostovanju Eibaru novi veliki šamar tim Dijega Simeona dobio je od trećeligaša. Kultural Leonesa je u meču 1/16 finala Kupa kralja nakon produžetka slavila protiv favorizovanog tima iz Madrida.

Jeste Atletiko izveo kombinovani tim protiv Leonesa, ali je ovaj poraz sigurno zabolio Simeonea, koji je imao visoke ambicije u ovom takmičenju.

Zanimljivo da je on na klupi tima iz Madrida sjeo nakon što je Gregorio Mancano dobio otkaz 2011. godine zbog poraza od tada trećeligaša - Albasetea, što je ujedno bio i posljednji poraz od nekog niželigaša.

Madriđani u španskoj La ligi dijele treću poziciju sa Seviljom i zaostaju osam bodova za vodećom Barselonom, koja ima istii broj bodova kao i Real Madrid, a kojem gostuju 1. februara.

Sezona "Kolćonerosa" će kako sada stvari stoje stati u duelu osmine finala Lige šampiona, u kojem će imati jako težak zadatak, da izbace Liverpul, aktuelnog šampiona i tima koji ove sezone ne zna za poraz.

Ove sezone Madriđani daju jedva gol po meču, a situacija će se možda popraviti kada se Dijego Kosta vrati na teren, po procjenama za tri do četiri nedjelje, a sve su veće spekulacije da će Edison Kavani pojačati napad.

Dijego Simeone preživljava vjerovatno najteže momente u svojem mandatu na klupi Madriđana. Sljedeći meč Atletiko Madrid igra na "Vandi Metropolitanu" protiv Leganesa, a pobjeda bi donijela neophodni mir pred nastavak sezone.

Bonus video: