Bajern pao u Menhengladbahu: Šampion udaljen sedam bodova od prvog mjesta

Lider slavio golovima Ramija Bensebainija, "milioneri" dali pet golova
1419 pregleda 0 komentar(a)
Junak Borusije: Rami Bensebaini, Foto: Beta/AP
Junak Borusije: Rami Bensebaini, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.12.2019. 20:26h

Borusija iz Menhengladbaha nije slučajno lider Bundeslige, pokazala je to i u direktnom duelu sa najjačom ekipom u Njemačkoj.

Savladala je Bajern 2:1, pa nakon 14 kola ima sedam bodova više od Bavaraca, koji su upisali drugi poraz zaredom u šampionatu.

<>

Kada je Ivan Perišić početkom drugog poluvremena golom krunisao bolju igru Bajerna činilo se da tim Hansija Flika dolazi na svoje, ali Borusija je reagovala - Alžirac Rami Bensebaini je prvo pogodio glavom za 1:1, a onda i iskoristio penal u sudijskoj nadoknadi za veliki trijumf.

<>

"Bili smo bolji tim 60 minuta, a onda smo odjednom prestali da igramo. Borusija je pokazala zašto je tu gdje jeste i njen napredak je ogroman", rekao je Flik.

Popularni Menš na Salataru čeka još od 1977. godine.

<>

"Protiv Bajerna vam nije problem da napravite plan utakmice, već da ga sprovedete u djelo. Imali smo i sreće u finišu kada smo dobili penal, ali valjda smo tu sreću i zaslužili", istakao je trener Borusije Marko Roze.

Bajern je sada na sedmom mjestu, jer su pobijedili i Lajpcig, Borusija iz Dortmunda, Frajburg i Bajer.

Lajpcig je na krilima Tima Vernera (dva pogotka) savladao Hofenhajm (3:1), dok su se „milioneri” poigravali sa Fortunom - bilo je 5:0.

Po dva puta su se upisali Marko Rojs i Džejdon Sančo, pogodio je i Torgan Azar.

"Sve je lakše kada je Rojs ovako raspoložen. Njegov doprinos ovoj ekipi je ogroman", kazao je trener Borusije Lusijen Favr.

Frajburg je bio bolji od Volfsburga (1:0), dok je Bajer na "Baj areni" pobijedio Šalke - bilo je 2:1.

Bonus video: