Blater: Isplate poštene

0 komentar(a)
Sep Blater, Foto: Reuters
Sep Blater, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.06.2016. 18:07h

Bivši predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater saopštio je danas da su isplate njemu i nekolicini bivših visokih zvaničnika svjetske kuće fudbala bile poštene.

"Radujemo se da pokažemo Fifi da je plaćanje gospodina Blatera bilo pošteno i u skladu sa isplatama šefova velikih profesionalih sportskih liga širom svijeta", navodi se u saopštenju koje je u ime Blatera objavio advokat Ričard Kulen.

Blater je odgovorio na navode Fife da su on, otpušteni generalni sekretar Žerom Valke i otpušteni finansijski direktor Markus Katner, dodijelili sebi bonuse od oko 80 miliona švajcarskih franaka u posljednjih pet godina rada u Fifi.

Ugovorene isplate su prekršile zakon u Švajcarskoj, a dokazi će biti dostavljeni američkim i švajcarskim tužilaštvima koji istražuju korupciju u svjetskom fudbalu, saopštili su danas advokati Fife.

Švajcarske vlasti pokrenule su prošlog septembra krivičnu istragu protiv Blatera, a u martu protiv Valkea. Oni se sumnjiče za malverzacije Fifinim novcem. Blater i Valke su negirali nepravilnosti, a suspendovani su na šest, odnosno 12 godina. Protiv Katnera nije pokrenut dodatni postupak.

Saopštenje Fifinih advokata objavljeno je tri nedjelje pošto je novi predsjednik svjetske kuće fudbala Đani Infantino rekao da je "kriza završena".

Bonus video: