Boban Đorđević: Prvi golgeter lige, a ekipa na začelju

Boban Đorđević, 22-godišnji napadač Grblja, spaja nespojivo - nalazi se na vrhu liste golgetera CFL-a, iako dolazi iz ekipe koja je ostvarila samo jednu pobjedu i postigla najmanje golova u ligi
6854 pregleda 0 komentar(a)
Boban Đorđević
Boban Đorđević

U pitanju je jedan od CFL paradoksa - ekipa koja je posljednja na tabeli, koja je u dosadašnjem toku sezone ostvarila samo jednu pobjedu, koja je glavni kandidat za ispadanje iz lige, koja je postigla najmanje golova u šampionatu, u svojim redovima ima najboljeg strijelca prvenstva.

Mladi napadač Grblja, 22-godišnji Novljanin Boban Đorđević, spaja nespojivo - dok je njegova ekipa okupirala začelje tabele, on je okupirao vrh liste najboljih golgetera.

Đorđević i njegovi golovi su ujedno i najveća (jedina) nada tima iz Radanovića da će na proljeće sačuvati prvoligaški status...

- Iskreno, teško je biti najbolji strijelac u ekipi koja ne daje previše golova, ali koliko ja pokrećem Grbalj, toliko i saigrači pokreću mene - imamo vrlo mladu ekipu, gdje devet igrača ima manje od 21 godinu, sa gro fudbalera koji imaju 22 ili 23, sa najstarijim koji ima 27. Mislim da imamo i kvalitet da sačuvamo prvoligaški status, iako ne izgleda tako na tabeli - kaže Boban Đorđević.

Grbalj, jedan od samo šest prvoligaša koji nikad nisu ispadali iz elite u samostalnoj Crnoj Gori (uz Budućnost, Sutjesku, Rudar, Zetu i Petrovac), na polovini sezone ima samo deset bodova, nalazi se na dnu, sa šest bodova manje od pretposljednjeg. Ima i meč manje, doduše protiv lidera, ekipe Budućnosti.

- Na mnogim mečevima nismo imali sreće, iako nismo igrali loše, a sve je krenulo naopako prije sedam kola, kada smo protiv Rudara primili gol u petom minutu nadoknade za 2:2. Tada smo vezali tri remija, pa potom i tri poraza i ostali smo sami na dnu tabele. Sada u finišu moramo da se vadimo protiv vodećih ekipa, Iskre i Budućnosti, ali ništa nije nemoguće, pokazali smo to protiv Sutjeske (1:1), gdje smo imali šansi čak i da pobijedimo, iako je i protivnik mogao do tri boda - ističe Đorđević.

Grbljane očekuje velika borba...

- Mislim da ova ekipa, ova sredina, ima mentalitet da se grčevito bori. I vjerujem da ćemo uspjeti, uprkos svim problemima.

Sa osam golova, od ukupno 15, koliko je dala cijela ekipa, Đorđević je pokazao da je prevazišao sredinu, da može da ide dalje.

Za njega već postoje interesovanja - priča se da ga želi Budućnost, i to već na polusezoni, odlazak u inostranstvo je takođe aktuelan...

- Iako sam mlad, mislim da sam prošao dosta - tri godine sam igrao u Češkoj, vidio i iskusio ozbiljan fudbal. Mislim da sam spreman za veći klub, iako me niko konkretno nije zvao. Budućnost? Oni su prvi na tabeli, glavni kandidati za titulu, ako je moguće - zašto da ne - zaključio je Boban Đorđević.

Premlad sam otišao u Češku, ali bilo je to veliko iskustvo

Boban Đorđević je stigao u Grbalj iz tivatskog Arsenala, prije toga je bio u Igalu, a još prije - u Češkoj, i to pune tri sezone.

Bio je član drugoligaša, ekipe Dobrovica, igrao je i u mladom timu Teplica.

- Bilo je to sjajno iskustvo i mislim da sam naučio puno - od fudbala, preko ostalih stvari, kao što su jezik i kultura. Ipak, kada sada vratim film, mislim da sam otišao prerano, sa samo 17 godina. Fudbal je tamo zahtjevan, prije svega fizički i treba puno, puno rada da bi se to ispratilo na pravi način. Zbog toga sam i zaradio povredu leđa, koja me je pet mjeseci odvojila od terena prije nego što sam se vratio u Crnu Goru - kaže Đorđević.

Bonus video: