Borusija pregovara sa Bazelom oko Džake

Mladi vezista je izrazio želju da pređe u redove njemačkog velikana, ali klubovi ne mogu da se dogovore oko obeštećenja. Borusija, naime, nudi sedam miliona eura, a Švajcarci traže 10
0 komentar(a)
Granit Džaka, Foto: Reuters
Granit Džaka, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2012. 15:24h

Nakon Džerdana Šaćirija, koji na kraju sezone ide u Bajern, još jedan biser rođen u Gnjilanu mogao bi da se iz Bazela zaputi ka Njemačkoj - Borusija Menhengladbah pregovara sa aktuelnim i budućim prvakom Švajcarske oko dolaska Granita Džake.

Mladi vezista je izrazio želju da pređe u redove njemačkog velikana, ali klubovi ne mogu da se dogovore oko obeštećenja. Borusija, naime, nudi sedam miliona eura, a Švajcarci traže cifru sa sedam nula.

Sportski direktor njemačkog kluba Maks Eberl potvrdio je da su pregovori u toku, ali da ne očekuje da će išta biti riješeno prije kraja sezone.

Borusiji je, naime, neophodan mir, jer će se u posljednja dva kola boriti sa Šalkeom za 3. poziciju, koja vodi direktno u Ligu šampiona, dok četvrtoplasirani ide u kvalifikacije.

Vicešampion Evrope iz 1977. i petostruki njemački šampion ima dovoljno novca, jer je sa imenjakom iz Dortmunda dogovorio prodaju Marka Rojsa za 17,1 miliona eura.

S obzirom na to da Roman Nojšteter kao slobodan igrač ide u Šalke, uprava je kao prioritet u prelaznom roku odredila dolazak Džake, koji ima ugovor sa Bazelom do 2015.

Talentovani vezista je rođen na Kosovu 27. septembra 1992. godine, ali je kao veoma mali doselio u Švajcarsku.

Igrao je za sve mlađe selekcije te zemlje, sa kadetima (do 17 godina) je bio prvak svijeta 2009. u Nigeriji, a u seniorskoj reprezentaciji je debitovao 4. juna 2011. u remiju sa Engleskom na „Vembliju” (2:2).

Igrao je i 83 minuta u pobjedi nad Crnom Gorom (2:0).

Bonus video: