Brguljan pred Mađare: Biće divno, za ovakve mečeve se živi i trenira

Drugačija utakmica čeka “ajkule”, rival drugačijih karakteristika, ali izdanje u duelu sa Italijom je put kojim bi trebalo ići i u narednom meču
7610 pregleda 8 komentar(a)
Draško Brguljan, Foto: Aleksandra Krupanič
Draško Brguljan, Foto: Aleksandra Krupanič
Ažurirano: 23.01.2020. 16:21h

Vremena za slavlje zbog pobjede nad svjetskim prvakom nema - najbolji crnogorski vaterpolisti u petak će se boriti za finale Evropskog prvenstva, protiv domaćina Mađarske.

Drugačija utakmica čeka “ajkule”, rival drugačijih karakteristika, ali izdanje u duelu sa Italijom je put kojim bi trebalo ići i u narednom meču.

“Bilo je sitnih grešaka protiv Italije, što je i normalno, ali glavne stvari smo odradili kako treba. Nijedan gol nismo primili iz kontri, njihovo glavno oružje smo zaustavili. Uveli smo meč u pozicione napade, odlično smo se branili i zasluženo pobijedili”, kaže Draško Brguljan.

Crna Gora je u polufinalu, ali...

“Nije još medalja osvojena, još nije onako kako mi sanjamo. Jeste veliki uspjeh, jer smo zacrtali četvrtfinale. Veliki uspjeh je jer smo pobijediti svjetske prvake, ali idemo dalje. Moramo da se okrenemo utakmici sa Mađarskom, ta utakmica može mnogo da nam donese”, ističe Brguljan.

Mađarska – vaterpolo sila na domaćem terenu, protiv svakog rivala je favorit...

“Ekipa im je praktično ista dugo godina, vratili su samo Hošnjanskog. Odlično su popunjena, sa dva opasna ljevaka, sa Vargom i Manhercom na zgodnoj strani, jaki su na centarskim pozicijama... Nama je, međutim, pritisak manji, jer smo napravili rezultat, koji niko nije očekivao. Za njih je, s druge strane, sve osim finala neuspjeh. U svakom slučaju, biće divno igrati ovakav meč, biće puna Dunav arenam za ovo se živi i trenira”, zaključio je Brguljan.

Bonus video: