Titograd usporio Sutjesku, Budućnost smanjila zaostatak za liderom

Budućnost sigurna u Pljevljima sa 3:0, šampion nije mogao više od remija kod kuće
12563 pregleda 10 komentar(a)
Na minus jedan: Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Na minus jedan: Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.09.2019. 19:13h

Nakon prvog kola drugog kruna takmičenja u Telekom Prvoj fudbalskoj ligi, Sutjeska ima samo bod prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost.

Šampion je, naime, igrao samo neriješeno kod kuće protiv Titograda (1:1), i prekinuo je seriju od tri uzastopne pobjede.

Ekipa iz Podgorice povela je golom Igora Vukčevića u 54. minutu. Nepuna dva minuta kasnije, izjednačio je i postavio konačan rezultat Marko Vučić iz penala.

Remi Sutjeske iskoristila je Budućnost, koja je u Pljevljima savladala ekipu Rudara 3:0, a do šeste pobjede došla je golovima Igora Ivanovića u 11, Aleksandra Vujačića u 12. i Draška Božovića u 26. minutu.

Kao u prvom kolu, bez pobjednika i golova završen je duel Zete i Koma u Golubovcima, dok je Podgorica pred svojim navijačima slavila protiv Petrovca 1:0.

Odlučujući pogodak, za treći trijumf ove sezone, postigao je Nikola Vujnović u 55. minutu.

Minimalnu pobjedu upisala je i Iskra, koja je na terenu Trening kampa Fudbalskog saveza savladala Grbalj 1:0. Strijelac odlučujućeg pogotka, za peti trijumf ekipe iz Danilovgrada, bio je Ivan Vuković u 58. minutu.

Đorđević na čelu liste strijelaca

Fudbaler Grblja, Boban Đorđević sa pet golova vodeći je na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Gol manje postigli su Sava Gardašević iz Koma, Velizar Janketić iz Rudara, Jovan Vujović iz Podgorice i igrači Sutjeske Damir Kojašević, Stefan Nikolić i Marko Ćetković.

Po tri puta u listu strijelaca upisali su se Šaleta Kordić (Podgorica), Mihailo Perović (Budućnost), Žarko Popović (Kom), Goran Vujović (Kom), Igor Ivanović (Budućnost) i Draško Božović (Budućnost).

Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u narednih pet golgeteri Sutjeske Goran Vujović i Igor Ivanović, igrači Mladosti, Marko Šćepanović i Zoran Petrović i napadač Zete, Nikola Krstović.

Rezutati 10. kola

SUTJESKA - OFK TITOGRAD 1:1

Marko Vučić (penal) 56. - Igor Vukčević 54

ZETA - KOM 0:0 - kraj

PODGORICA - PETROVAC 1:0 - kraj

Nikola Vujnović 55.

RUDAR - BUDUĆNOST 0:3 - kraj

Igor Ivanović 11, Aleksandar Vujačić 12, Draško Božović 26.

ISKRA - GRBALJ 1:0 (Šahman promašio penal za Iskru u 50. minutu, golman gostiju Popović je bio uspješniji) - kraj

Ivan Vuković 58.

Tabela
Tabela

Bonus video: