Rusija u velikom stilu do Evropskog prvenstva, Belgija nastavila dominaciju, Holandija sigurna

Belgija je slavila u svih osam mečeva kvalifikacija, a nakon sedmog kola prva je izborila plasman na EP
4521 pregleda 1 komentar(a)
REUTERS/Yiannis Kourtoglou, Foto: YIANNIS KOURTOGLOU
REUTERS/Yiannis Kourtoglou, Foto: YIANNIS KOURTOGLOU
Ažurirano: 13.10.2019. 20:55h

Selekcija Rusije na impresivan način izborila je plasman na EURO - bio je dovoljan bod na Kipru, ostvarila je pobjedu od čak 5:0.

Denis Čerišov, napadač Valensije, je blistao sa po dva gola i asistencije, a strijelci su još bili Ozdojev, Dzjuba i Golovin. Dzjuba je takođe upisao dvije asistencije.

Rusija je kod vođstva od 2:0 igrala sa igraćem više, pošto je isključen Lajfis, zbog brutalnog starta u 27. minutu, nad debitantom u selekciji Rusije, Petrovim.

Selekcija Belgije nastavila je dominaciju u grupi I. "Crveni đavoli" su dobili i osmi meč, pošto su slavili u Kazahstanu 2:0.

Miši Bašuaji u 21. minutu i Tomas Munije u 53. minutu bili su strijelci, pa Belgija ima gol razliku 30:1. Belgija je prva selekcija koja je izborila plasman na EP 2020. godine, još nakon prošlog kola.

Pored Belgije i Rusije, plasman na EURO sinoć je osigurala i Italija.

Holandija je slavila u Bjelorusiji 2:1, golovima Vajnalduma u 32. i 41. minutu, a u nastavku je Dragun samo uspio da ublaži poraz.

"Lale" su lideri grupe sa 15 bodova, tri i utakmicu više od Njemačke, dok Sjeverna Irska uz isti broj utakmica ima 12 bodova.

Mađarska ostaje u igri u grupi E, pošto je savladala Azerbejdžan 1:0, golom Korhuta u 12. minutu. Mađari su drugi u grupi sa dva boda ali i utakmicom više od Slovačke, dok je lider Hrvatska sa 13 bodova.

Škotska je nadigrala San Marino 6:0, a do poluvremena je vezista Aston Vile Mekgin postigao het-trik.

Škoti su u grupi sa Rusijom i Belgijom, koje su obezbijedile prva dva mjesta koja vode na Euro.

U 20,45 sati igraju: Estonija - Njemačka, Poljska - Sjeverna Makedonija, Slovenija - Austrija i Vels - Hrvatska.

Bonus video: