Čudesni Bejl, Arsenalu samo bod protiv Volvsa

Arsenal dominirao, ali je golman gostiju Henesi činio čuda pa je Volvs odnio bod sa "Emirejtsa"...
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.12.2011. 22:08h

Čudesna partija Gareta Bejla bila je sasvim dovoljna Totenhemu da savlada Norič u gostima (2:0) i da napomene da na Ostrvu postoji i treći klub, pored dva Mančestera, koji može da igra vrhunski fudbal u kontinuitetu.

Totenhem je u paklenoj seriji, dobio je 12 od posljednjih 15 utakmica u Premijer ligi (uz dva remija i poraz), pa je menadžeru Hariju Rednapu ostalo samo da se pokloni svojim igračima...

„Sparsi” imaju sedam bodova manje od Junajteda i Sitija, ali i meč manje, pa bi ako ga riješi u svoju korist mogao potpuno da otvori borbu za titulu. Bez obzira koliko čudno zvučalo...

"Ne bih pričao o tituli, naš cilj je plasman u Ligu šampiona. Mislim da imamo kvalitet za to. Sada smo u sjajnom ritmu, nadam se da ćemo tako i da nastavimo", rekao je Bejl.

Velšanin je posebna priča - opet liči na igrača koji je prošle sezone u Ligi šampiona činio čuda. Dao je oba gola, a posebno je drugi bio impresivan - vukao je loptu 50 metara prije nego je rutinski prebacio loptu preko golmana Noriča Rudija.

Arsenal je zaustavljen, uprkos dominaciji i velikom broju šansi koje je stvorio. Volvs je, međutim, izdržao sve nalete i odnio bod sa „Emirejtsa” (1:1).

Sve je za Arsenal počelo kako treba, Žervinjo je već nakon šest minuta donio prednost i tada je malo ko očekivao da „tobdžije” mogu da naiđu na probleme.

Međutim, Volvs je do poluvremena poravnao (pogodak Flečera u 38. minutu), a onda se u drugom poluvremenu odlučio da grčevito brani remi, nerijetko i sa sedam, osam igrača u kaznenom prostoru.

U tome je uspio najviše zahvaljujući odbranama velškog golmana Vejna Henesija (branio i protiv Crne Gore u kvalifikacijama) koji je zaustavio šuteve Van Persija, Žervinja, Šamaka, Vermalena...

"Ovo je jako frustrirajuće. Ovakav remi je moguće da upišete jednom u 50 utakmica, ali šta da se radi, naiđe takav dan u fudbalu. Sve što se desilo u ovom meču desilo se sa nekim razlogom", bio je razočaran Arsen Venger.

Domaćinu nije pomoglo ni isključenje veziste „vukova” Nenada Milijaša koji je u 75. minutu morao da napusti igru zbog faula nad Mikaelom Artetom.

Arsenal je tako propustio priliku da preskoči Čelzi i dođe do 4. mjesta na tabeli.

Volvsu je ovo tek drugi remi u gostima ove sezone - prvi je upisao 27. avgusta protiv Aston Vile (0:0).

Remi je viđen i u Velsu između Svonsija i KPR-a (1:1). Grejem je donio prednost domaćinu, a izjednačio je Maki.

Galerija

Bonus video: