Da li je Evra u Portugaliji posljednji put istrčao na teren?

Slavni francuski bek postao je prvi igrač u istoriji Lige Evrope koji je dobio crveni karton prije prvog sudijskog zvižduka
1 komentar(a)
Patris Evra, Foto: Beta-AP
Patris Evra, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.11.2017. 08:47h

Slabe predstave posljednjih mjeseci već su nagovijestila da se karijera slavnog francuskog beka Patrisa Evre bliži kraju, ali incident koji se dogodio na meču Olimpik Marseja protiv Vitorije Gimaraeš u Portugaliji bi mogao biti kap koja je prelila čašu, prenosi Goal.com.

Bivši igrač Mančester Junajteda i Juventusa udario je navijača svog tima prije početka meča, nakon verbalnog sukoba kraj korner linije, a bivši selektor Francuske Rejmond Domenek opisao je za TV L'ekip ovaj incident kao "samoubistvo" nad Evrinom karijerom.

"On zna da je gotovo i da neće više igrati", rekao je Domenek.

Iako Evrina "karijera" na Instagramu cvjeta, isto se ne bi moglo reći i za njegove performanse na terenu. Ove godine startovao je u samo četiri meča Lige 1, a ni tada nije izgledao kao igrač koji zaslužuje da se takmiči na najvišem nivou.

Meč u kojem je potpuno nadigran protiv Rena ovog avgusta presudio je da ga trener Rudi Garsija svede na nivo igrača koji će nastupati samo u evropskim mečevima.

U nedjelju je dobio još jednu šansu protiv slabašnog Lila, ali je ponovo pokazao da je najslabija karika u Marseju i imao je sreću da ne bude isključen već u prvom poluvremenu utakmice, a koliko je frustriran zbog svoje igre i uloge u timu, Evra je najbolje pokazao u Portugaliji.

"Patris je veoma iskusan igrač koji ne smije tako reaguje na uvrede", kazao je Garsija nakoon poraza Marseja. "Ipak, ovdje se ne radi o navijaču Marseja, zato što pravi navijač našeg kluba bodri svakog igrača", ističe on.

Bivši francuski reprezentativac Kristof Dugari ne krije da nije naklonjen igrama beka koji je odigrao 81 utakmicu za nacionalni tim.

"Pet, svaka čast na karijeri, za sve što si uradio - ali, čovječe, dosta je. Dosta je. Krije se, pretvara se, ne može više da trči", kazao je za SFR Sport.

Bonus video: