Derbi kola u Nikšiću: Pravi test, u pravo vrijeme

Sutjeska i Iskra danas u Nikšiću (14 sati) igraju derbi 21. kola Telekom 1. CFL. Petrovac protiv Zete, Grbalj - Podgorica, sjutra OFK Titograd - Rudar i Budućnost - Kom
2687 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Šofranac (Sutjeska) i Driton Camaj (Iskra), Foto: Iskra
Aleksandar Šofranac (Sutjeska) i Driton Camaj (Iskra), Foto: Iskra
Ažurirano: 22.02.2020. 11:01h

Trećeplasirana Iskra i drugoplasirana Sutjeska igraju danas kraj Bistrice (14 sati) derbi 21. kola Telekom 1. CFL.

Nakon sjajnih rezultata i ubjedljivih pobjeda oba tima u prvom proljećnom kolu - Sutjeska je dobila Zetu 3:1 i smanjila minus na vrhu na šest bodova u odnosu na Budućnost, Iskra je tukla OFK Titograd 3:0 i učvrstila se na 3. mjestu - današnji duel biće pravi test i za jednu i za drugu ekipu.

Nikšićani će pokušati da pokažu da su zaista spremni da se upuste u otvorenu potjeru za liderom, iako su drugi dio sezone počeli sa minus osam, a Danilovgrađani da dokažu da su definitivno sazreli za izlazak na evropsku scenu, te da između njih i vodeće dvije ekipe, zapravo, i ne postoji velika razlika.

Takva su, uostalom, bila oba meča Sutjeske i Iskre u prvom dijelu sezone - ekipa Nikole Rakojevića je u avgustu prošle godine slavila kraj Bistrice 4:2, golovima u nadoknadi i u susretu prepunom uzbuđenja, dok je tim Aleksandra Nedovića uzvratio u drugom meču, igranom u Podgorici u oktobru, i uvjerljivo slavio 2:0.

- Daćemo maksimum kako bismo bili na istom, možda čak i na višem nivou u odnosu na utakmicu sa Zetom u prošlom kolu - obećava napadač Sutjeske Stefan Nikolić. Sjajni rezultati aktuelnog šampiona u pripremnom periodu prenijeli su se i na prvenstvo, Nikšićani su u Golubovcima odigrali jednu od najboljih utakmica sezone, ali danas stiže možda i još jači test.

- Cijela ekipa je radila odlično i prošli smo izvanredne pripreme. Nadam se da ćemo podizati nivo igre u svakom narednom meču, i težićemo ka cilju - da stignemo i prestignemo Budućnost - dodao je Nikolić.

Branislav Janković vraća se u tim nakon suspenzije u prošlom kolu, a spreman je i Marko Vučić, koji je protiv Zete izašao u prvom poluvremenu zbog povrede.

- Teška utakmica protiv Iskre, vrlo kvalitetne ekipe koja to dokazuje iz kola u kolo. Ipak, mi igramo na domaćem terenu, pred našom publikom, i to je uvijek motiv više. Dosta stvari će zavisiti od nas - kazao je Vučić za zvanični sajt Sutjeske.

Pojačana Iskra razmontirala je OFK Titograd u prošlom kolu, ali i pokazala da u njenoj igri ima još rezervi.

- Očekuje nas odličan test, utakmica u kojoj ćemo vidjeti naše prave mogućnosti. I za nas i za Sutjesku meč dolazi u pravo vrijeme, a biće teško i njima i nama. Oni žele da što prije istope prednost Budućnosti, mi da što prije obezbijedimo plasman u Evropu, i zato će biti odlična utakmica. Vjerujemo da možemo do povoljnog rezultata - kazao je Srđan Blažić, iskusni golman Iskre.

Još dva meča igraju se danas na prvoligaškim terenima - Petrovac čeka Zetu sa ciljem da nastavi niz pobjeda i bijeg sa dna tabele (slavio je protiv Koma u gostima u prošlom kolu), dok gosti žele da se vrate u dobar ritam nakon poraza od Sutjeske.

Posljednjeplasirani Grbalj čeka Podgoricu i igra prvu u nizu utakmica koje skoro da imaju status “eliminacione” u borbi za ostanak u eliti.

Bonus video: