Ederson: Rekao sam Pepu da ja najbolje šutiram penale

Gabrijel Žezus nije realizovao dva penala, Sterling nije uspio ni iz ponovljenog, Aguero je bio siguran samo iz drugog pokušaja sa bijele tačke
3576 pregleda 0 komentar(a)
Ederson i Pep, Foto: Rui Vieira
Ederson i Pep, Foto: Rui Vieira

Mančester siti je odavno izgubio korak za Liverpulom u borbi za titulu u Premijer ligi, a o problemima "građana" govore i penali - Siti nije realizovao tri penala ove sezone!

Protiv Šefild junajteda u posljednjem kolu 1:0, u 34. minutu penal je Gabrijelu Žezusu odbranio Henderson, a Brazilac je neslavni rekorder jer je iz 10 šutiranih penala pogodio samo četiri puta.

Žezus oba penala ove sezone nije realizovao, a Sterlingu je u decembru i ponovljeni pokušaj odbranio Rui Patrisio, golman Vulverhemptona, a Siti je izgubio 3:2. Fabijanski je na golu Vest Hema u prvom kolu odbranio penal Agueru, ali je sudija ponovio i Argentinac je bio precizaniz drugog pokušaja

Golman "građana" Ederson ponudio se treneru Pepu Gvardioli da on izvodi penale. Pep je to najprije odbio, ali...

"Razmisliću o tome. Imam povjerenja u moje igrače, ali moram odlučiti ko će ih šutirati, i to ne zbog promašaja Žezusa, jer ih ranije nisu koristili ni Sterling i Aguero", kazao je Pep.

Ederson ne krije da želi da bude glavni penaldžija, jer mu je želja da postigne gol u Premijer ligi.

"Znam da se trener ljutio kada sam ja taržio da šutiram penale, ali sada to nije slučaj. I navijači su prošle godine željeli da ja šutiram protiv Svonsioja, loptu je uzeo Žezus i golman mu je odbranio. Znam da šutiram penale, bilo snažnim urdarcem ili na tehniku. I želim da napokon postignem gol. Nadam se do će to biti do kraja sezone", kazao je Ederson, koji je u dobrotvornim utakmicama igrao u napadu i davao golove, iz igre i sa penala.

Bonus video: