Englezi se opet priključili Evropi: Prelazni rok do 1. septembra

Odluka je donijeta na današnjem sastanku akcionara Premijer lige u Londonu, prenIo je BBC
804 pregleda 0 komentar(a)
Salah i Firmino, Foto: AP
Salah i Firmino, Foto: AP

Klubovi engleske Premijer lige izglasali su danas promJenu lJetnjeg prelaznog roka, kako bi ga uskladili sa ostatkom Evrope.

U poslJednje dvIJe sezone lJetnji prelazni rok u Engleskoj završavao se dan prIJe početka takmičenja u Premijer ligi. Od ovog lJeta, prelazni rok biće završen 1. septembra u popodnevnim satima. Odluka je donijeta na današnjem sastanku akcionara Premijer lige u Londonu, prenIo je BBC.

Završetak lJetnjeg prelaznog roka prethodno je pomJeren na početak avgusta, nakon što su se klubovi i treneri žalili da ne mogu normalno da rade na početku sezone jer je tržište i dalje otvoreno i igrači mogu da napuštaju klubove. Tada su se nadali da će i ostale velike evropske lige napraviti promJene.

MeĐutim, to se nije dogodilo i brojni klubovi su se našli u nezgodnoj situaciji znajući da su njihovi igrači traženi širom Evrope, ali da, ako odluče da ih prodaju, za njih ne mogu da dovedu zamjene.

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je u septembru da bi ljetnji prelazni rok u Premijer ligi trebalo da bude u skladu sa ostatkom Evrope.

"Nije me briga kada se završava, ali to mora biti u isto vreme. Pričaju o njegovom zatvaranju prije početka sezone. Dobra ideja, ali to radimo samo u Engleskoj. To nema nikakvog smisla. To je bila dobra ideja, ali to nije išlo", rekao je tada Klop.

Bonus video: