Fokus na Kup: Zeta i Sutjeska utvrđuju pozicije pred revanš

Budućnost u prvom meču četvrtfinala Kupa gostuje Jedinstvu, Iskra - Podgorica, OFK Titograd - Petrovac (13.30)
1379 pregleda 1 komentar(a)
Duel Bulatovića i Mendija sa prvenstvenog meča Sutjeske i Zete, Foto: Milan Šapurić
Duel Bulatovića i Mendija sa prvenstvenog meča Sutjeske i Zete, Foto: Milan Šapurić

Budućnost i Sutjeska mjesecima vode bitku za titulu u Prvoj crnogorskoj ligi, a danas zajedno sa još šest timova nastavljaju i pohod na trofej u Kupu. Od osam timova u četvrfinalu, samo jedan nije iz elitnog ranga - bjelopoljsko Jedinstvo.

Trećeplasirani tim Druge lige će u prvom meču četvrtfinala ugostiti Budućnost i ima cilj da makar oteža posao aktuelnom osvajaču Kupa, koji je ovaj pehar osvojio i 2013. godine. „Plavi”, s druge strane, znaju da su veliki favoriti.

- Vjerujem da ćemo pokazati napredak i dobrom igrom ostvariti rezultat koji nam garantuje mirniji revanš. Nadam se da ćemo jesenju polusezonu da završimo u pozitivnom ritmu, a to podrazumijeva i plasman u polufinale Kupa - rekao je Zvezdan Milošević, vršilac dužnosti trenera Budućnost dok ekipu ne preuzme Mladen Milinković.

Jedinstvo je već eliminisalo jednog prvoligaša (Kom u 1/16 finala), a kasnije se voljom žrijeba direktno plasiralo među osam najboljih. Derbi četvrtfinala je okršaj Zete i Sutjeske - prvi duel se igra na Trešnjici. Nikšićani su do sada jednom osvojili Kup (2017), dok je krajnji domet Golubovčana bio polufinale (2007. i 2011). - Pokušaćemo da odbranimo gol, jer znamo da pogodak u gostima predstavlja veliku prednost. Napašćemo Sutjesku, vjerujem da smo u dobrom ritmu nakon pobjede protiv Budućnosti - rekao je defanzivac Zete Nemanja Sekulić.

Sutjeska je ove sezone u prvenstvu remizirala bez golova u Golubovcima.

- Zeta nam je tradicionalno nezgodan rival, a Kup takmičenje je nezahvalno za prognozu. Naši ciljevi se znaju, ne odustajemo od borbe za oba trofeja, što znači da ne smijemo da pogriješimo protiv Zete. Nismo, međutim, toliko opterećeni rezultatom, znamo da se sve odlučuje u drugom susretu u Nikšiću - kazao je vezista Sutjeske Novica Eraković.

U reprizi prošlogodišnjeg dvomeča u osmini finala Kupa sastaće se OFK Titograd i Petrovac. Prije 13 mjeseci su se radovali Petrovčani, a Podgoričani sada priželjkuju osvetu...

- Vrijeme je da vratimo Petrovcu za tu eliminaciju, želimo trijumf i prolaz u polufinale - poručio je ofanzivni vezista Titograda Mamadu Mendi.

Uzbuđenja se očekuju i u Lješkopolju - Podgorica se sastaje sa Iskrom, ekipom koja je u CFL pokazala da može da prati ritam Budućnosti i Sutjeske, možda čak i da ih ugrozi. Sve utakmice počinju u 13.30 časova, a revanši su na programu za tri sedmice.

Bonus video: