Futsal reprezentacija Crne Gore dala devet golova Škotskoj

Po tri gola Ilije Mugoše i Marka Spasojevića - Crna Gora dobila Škotsku 9:2. Sjutra sa Belgijom, u subotu, najvjerovatnije, meč odluke sa Jermenijom
1830 pregleda 1 komentar(a)
Futsal reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG
Futsal reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG
Ažurirano: 29.01.2020. 19:32h

Sjajan početak futsal reprezentacije Crne Gore na turniru preliminarne runde kvalifikacija za EP - izabranici Sveta Ljesara pobijedili su Škotsku u 1. kolu sa ubjedljivih 9:2.

Crna Gora je povela preko Ilije Mugoše u 3. minutu, a izjednačenje Alulua u 6. bilo je maltene sve od Škota na ovom meču, igranom u Belgiji.

Mugoša je do kraja meča dao još dva gola (ukupno tri), het-trik je upisao i Marko Spasojević, pogodili su i Nikola Vidaković i Kosta Vuković, dok je Smit iz Škotske postogao autogol.

Drugi gol za protivnika, kada su naši vodili 6:1, postigao je Robertson.

Koliko god, međutim, bila ubjedljiva i zvučna, ovakva pobjeda se i očekivala, jer je Škotska apsolutni autsajder na turniru na kojem još učestvuju domaćin Belgija i Jermenija.

"Dali smo šansu svim igračima koji su tu, a posebno raduje što su oni koji su do sada igrali manje bili na visokom nivou", kazao je Ljesar.

Njegovi izabranici sjutra igraju najvažniju utakmicu na turniru, protiv Jermenije, koja je glavi rival za 2. mjesto i plasman u baraž.

"Sjutra nas očekuje najvažnija utakmica na turniru, nadam se da ćemo odigrati u istom ritmu i upisati pobjedu", dodao je Ljesar.

Crna Gora se u subotu sastaje sa domaćinom i prvim favoritom grupe, Belgijom.

Pobjednici grupa izboriće direktan plasman u grupnu fazu kvalifikacija, dok će devet drugoplasiranih i pet najboljih trećeplasiranih reprezentacija dobiti mogućnost da se kroz baraž nađu u sljedećoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bonus video: