Hadžibegić: Očekivao sam više, obje selekcije ispod nivoa

„Nećemo se predati, htjećemo da pobijedimo, kao što smo i danas htjeli, kao što ćemo željeti na svakoj utakmici", najavio je Hadžibegić gostovanje Kosovu u ponedjeljak
5090 pregleda 13 komentar(a)
Faruk Hadžibegić na večerašnjoj utakmici, Foto: Savo Prelević
Faruk Hadžibegić na večerašnjoj utakmici, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2019. 23:05h

Nakon remija sa Bugarskom, Faruk Hadžibegić je ocijenio da su oba tima odigrala ispod nivoa.

„Učekivao sam bolju utakmicu našeg tima. Utakmica je za nas bila vrlo teška, pogotovo u 1. poluvremenu, kada smo imali dosta nepotrebno izgubljenih lopti i konfuziju u igri. Da smo imali bolju kontrolu, mislim da bismo napravili više. U drugom je bilo bolje, izgledali smo više kao ekipa, ali je utakmica bila ispod nivoa dviju reprezentacija, jer obje mogu bolje. Nadam se da ćemo naći rješenje za ubuduće, ali me jako brinu povrede. Izlazak Savića je bio veliki udarac, a ostali momci su dali sve što mogu”, istakao je nekadašnji reprezentativac SFRJ.

Crna Gora u ponedjeljak gostuje Kosovu, koje mora da pobijedi da bi sa Češkom nastavilo borbu za 2. mjesto u grupi A. Čini se da je najbolja šansa za prvi trijumf u ovim kvalifikacijama ispuštena večeras...

„Nismo pobijedili, ali je bitno da se oporavimo i spremimo što bolje možemo. Vidjećemo da li ćemo imati kompletnu ekipu. Nećemo se predati, htjećemo da pobijedimo, kao što smo i danas htjeli, kao što ćemo željeti na svakoj utakmici. Tokom cijele utakmice, pogotovo u 2. poluvremenu, ekipa je dala sve od sebe i to će nekad biti naplaćeno. Ostaje, međutim, puno posla. Nismo mogli do pobjede, nismo je ni zaslužili”, zaključio je Hadžibegić.

Biće promjena u ekipi za meč sa Kosovom, Mugoša, recimo, nije igrao ni minut...

"Imamo samo dva napadača, bio bi rizik da igraju obojica dva meča za tri dana. Takođe, nekoliko igrača igra u jako dobroj formi u klubovima, očekivao sam da će ponoviti i danas takve igre, a nisu", rekao je Hadžibegić.

Bonus video: