KRAJ MUKA Englezi se poigrali sa Farukovim „sokolima”

Gordi Albion ogolio sve mane očajnog tima Faruka Hadžibegića i slavio 7:0
42556 pregleda 236 komentar(a)
Potpuna nemoć: Fudbaleri Crne Gore nakon jednog od pet golova Engleske u 1. poluvremenu, Foto: Savo Prelević
Potpuna nemoć: Fudbaleri Crne Gore nakon jednog od pet golova Engleske u 1. poluvremenu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2019. 22:57h

Pratite live blog sa utakmice Engleska - Crna Gora.

7
:
0
Engleska
  • 11
    Okslejd-Čembrlen
  • 18
    Kejn
  • 24
    Kejn
  • 30
    Rašford
  • 37
    Kejn
  • 66
    Šofranac ag
  • 84
    Ejbraham
Crna Gora
London - Stadion "Vembli". Sudija: Antonio Mateu Laos (Španija)
90
Kraj u Londonu, Engleska je slavila 7:0.
Whistle
Ejbraham je 430. strijelac Gordog Albiona u istoriji. Ovo je najubjedljiviji trijumf Engleza od 1987. godine, kada su savladali Tursku 8:0. Samo da ne prestignu taj rezultat u finišu meča sa Crnom Gorom.
84
Sedmi gol Engleske, pogađa i Tami Ejbraham prvi put za Gordi Albion. I on je dao gol iz peterca, kao i Kejn tri puta i Šofranac. Samo su Okslejd-Čembrlen i Rašford pogađali sa 10 metara.
Goal
Aleks Kral je pokazao zašto ga je Spartak iz Moskve platio 12 miliona eura, jer je protiv Kosova nakon gola praktično dao i drugi, ali je Čelustka samo ugurao loptu u mrežu. Ako ovako ostane, Česi idu s Englezima na Evropsko prvenstvo, Kosovu ostaje plej-of D Lige nacija.
Gol Češke za 1:1 protiv Kosova. Pogodio je Kral i približio Čehe Evropskom prvenstvu.
74
Posljednja izmjena za Crnu Goru. Ušao je Boljević, izašao Hakšabanović, a možda trenutno naš najbolji zdravi igrač Stefan Mugoša neće osjetiti travu "Vemblija".
Substitute
70
Posljednja izmjena za Engleze. Džo Gomes je ušao, Mejson Maunt završio nastup.
Substitute
66
Autogol Šofranca, mada je sudija u karambolu u šesnaestercu propustio da sudi igranje rukom Sanča.
Goal
65
Ulazi Branislav Janković, meč je završen za Jovovića.
Substitute
56
Dvostruka zamjena kod Engleza - izlaze Kejn i Okslejd-Čembrlen, ulaze Ejbrahama i Medison.
Substitute
Koliko se Crna Gora obrukala na "Vembliju" dovoljno govori i podatak da Englezi nisu brže dali pet golova od 1946. godine, kada su tresli mrežu pet puta do 35. minuta prijateljskog meča sa Holandijom.
Zanimljivo, četiri gola je postigla do 30. minuta, ali nije nadmašila učinak iz 1987. godine, kada je protiv SFRJ pogodila četiri puta do 25. minuta.
Ben Čilvel je postao prvi defanzivac Engleske koji je tri puta asistirao na zvaničnoj utakmici od 2009. godine, kada je to uradio Glen Džonson u trijumfu nad Andorom 6:0.
46
Hadžibegić je zamijenio Radunovića i ubacio Raspopovića. Debitant će na desni bok, a Vešović umjesto Radunovića na lijevi.
Substitute
Engleska je na posljednja tri poluvremena dala 11 golova, jer su 14. oktobra savladali Bugarsku 6:0 u Sofiji. Već sada su učesnici Evropskog prvenstva.
Hari Kejn je sa dva gola već postao šesti najbolji strijelac Gordog Albiona, sa trećim je došao do kote 31.
45
Poluvrijeme na "Vembliju", Crna Gora je u nokdaunu. Vidi se da je ekipa potpuno neuigrana, a način na koji je Hari Kejn dao sva svoja tri gola je dokaz koliko su Hadžibegićevi puleni izgubljeni u vremenu i prostoru.
Whistle
Pogledajte peti gol Engleza. Ovo je neozbiljno.
40
Velika šansa za Bećiraja. Izašao je sam ispred Pikforda, ali je gađao desnom nogom, umjesto lijevom, i pogodio golmana Evertona. Lopta je došla do Hakšabanovića, ali se obrukao...
37
Kao da igraju s djecom - Englezi se igraju, Kejn je treći put sam u petercu, a iz ovakve pozicije bi pogodio i vezanih očiju.
Goal
Pogledajte četvrti gol Engleske.
33
Koškanje Vešovića i Rašforda, žuti kartoni za obojicu.
Yellow
30
Englezi vode 4:0. Mijatović je opet odbranio zicer, ovog puta Megvajeru, ali je Rašford bio sam i lako je prikucao u mrežu...
Goal
Pogledajte golove sa "Vemblija".
27
Sjajna šansa za Crnu Goru - Hakšabanović je centrirao, Simić izvanredno šutirao glavom sa 10 metara, ali je Pikford spektakularno odbranio.
24
"Sokoli" se raspadaju na "Vembliju" - Kejn je opet pobjegao Lagatoru i opet iz peterca dao gol. Treća asistencija Čilvela, ovog puta iz kornera.
Goal
18
Englezi vode 2:0. Čilvel je centrirao iz slobodnog udarca, Kejn bio neshvatljivo sam i lako pogodio s pet metara. Ovo je Čilvelu, beku Lestera, druga asistencija večeras.
Goal
17
Greška Vukčevića na sredini i velika šansa za Rašforda, koji je lako pretrčao Simića, ali je Mijatović opet odlično odbranio.
13
Nova velika šansa za Engleze, Mijatović brani zicer Mauntu, a prije toga je šut Kejna rukom zaustavio Šofranac. Sudije nije ništa vidio...
11
Nova greška Rista Radunovića, ova je kažnjena - lopta ga je preletjela, Okslejd-Čembrlen ju je primio i majstorski poslao u dalji ugao.
Goal
6
Velika šansa za Engleze. Radunović je "zaplivao", Sančo ubacio za Kejna, ali mu je Šofranac skinuo loptu s noge, nakon čega ju je izbacio Mijatović.
1
Utakmica na "Vembliju" je počela.
Whistle
U postavi koju je izveo Faruk Hadžibegić je 11 igrača koji nastupaju u klubovima iz 11 različitihzemalja.
Dolazak engleskih fudbalera na Vembli.
Evo i sastava Crne Gore na grafici FSCG.
Igrači koje je izveo Garet Sautgejt prosječno imaju 23 godine i 255 dana i to je najmlađi sastav Engleske još od 1959. godine.

Određeni su sastavi za meč na „Vembliju”. Faruk Hadžibegić se odlučio za Mijatovića, Vešovića, Šofranca, Simića, Radunovića, Lagatora, Hočka, Vukčevića, Jovovića, Hakšabanovića i kapitena Bećiraja samog u špicu.

Garet Sautgejt je odabrao sljedećih 11: Pikford - Aleksander-Arnold, Stouns, Megvajer, Čilvel - Vinks, Sančo, Okslejd-Čembrlen - Maunt, Rašford, Kejn.

Ovo će biti šesti meč Crne Gore i Engleske, a već drugi koji je jubilej za Gordi Albion - tim tadašnjeg selektora Fabija Kapela je 900. utakmicu igrao na stadionu pod Goricom.
Tog 7. oktobra 2011. se pisala istorija, jer su "hrabri sokoli" golom Andrije Delibašića u 90. minutu izborili remi (2:2) i baraž za Evropsko prvenstvo. Sada su im mnogo, mnogo manje šanse za senzaciju...
Večerašnja utakmica biće hiljadita u istoriji Gordog Albiona, a Fudbalska asocijacija Engleske se na svom sajtu podsjetila prethodnih 999 susreta.

Bonus video: