Hadžibegić širi optimizam: Ima pozitivnih stvari i one će se uskoro jasno vidjeti

Hadžibegić nije zažalio što je ljetos prihvatio poziv predsjednika FSCG Dejana Savićevića
1785 pregleda 4 komentar(a)
U Podgorici se osjeća kao u Sarajevu: Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
U Podgorici se osjeća kao u Sarajevu: Hadžibegić, Foto: Savo Prelević

Sa crnogorskom reprezentacijom je na tri meča u kvalifikacijama osvojio samo bod, “sokoli” pod njegovim vođstvom nisu postigli ni gol na zvaničnoj utakmici, a što je najgore od svega - nisu pružili mnogo razloga za optimizam pred buduće akcije.

Faruk Hadžibegić, uprkos svemu, nije zažalio što je ljetos prihvatio poziv predsjednika FSCG Dejana Savićevića.

- Nikad. Zašto bi bilo drugačije? U Podgorici su mi ukazali povjerenje, a s druge strane, dali su mi priliku da radim posao koji volim - rekao je Hadžibegić u intervjuu za “Dnevni Avaz”.

- Izvanredno su me prihvatili, kako - tako da kažem - fudbalska vlada, igrači i javnost. Jednostavno, svi. Sa zadovoljstvom mogu reći da se u Podgorici osjećam kao u svom rodnom gradu, u svojoj domovini - istakao je 62-godišnji trener.

Novinar “Avaza” konstatovao je da Crnogorci nisu tim za veće domete, a Hadžibegić je odgovorio:

- To ćemo vidjeti za neko vrijeme... Reprezentacija Crne Gore trenutno je sigurno najmlađa selekcija na prostoru bivše države ili, kako se to danas popularno kaže, u regionu. Na sceni je smjena generacija, a najveći problem su nam povrede ključnih igrača - Savića, Jovetića, Vešovića... koji su nam jako bitni u ključnim mečevima - kazao je Hadžibegić.

Crna Gora, koja nema pobjedu u kvalifikacijama, 14. novembra zatvara takmičarski ciklus protiv Engleske na “Vembliju”. Ne samo da nije realno da se rezultatski uradi nešto na hramu fudbala, već navijačima - s potpunim razlogom - strahuju od ubjedljivog poraza.

Hadžibegić, ipak, tvrdi da je vidio i neke pozitivne stvari i optimista je kada je u pitanju budućnost.

- Ima ih mnogo, ali one se još najbolje ne vide samo zato što ne možemo otići na Evropsko prvenstvo. Međutim, ima tu veoma mnogo lijepih, dobrih stvari koje su urađene i koje će se vrlo brzo jasno vidjeti - zaključio je crnogorski selektor.

Bonus video: