Hadžibegić: Teško mi je, prihvatam odgovornost, ne krijem se...

"Žao mi je, nisam očekivao ovako visok rezultat, mislio sam da možemo bolje proći, ali to je u ovom momentu naša stvarnost", kazao je Hadžibegić nakon sedmice na Vembliju
8461 pregleda 16 komentar(a)
Hadžibegić tokom meča na Vembliju, Foto: Savo Prelević
Hadžibegić tokom meča na Vembliju, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.11.2019. 02:23h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

U petom meču Faruka Hadžibegića na kormilu, četvrtom kvalifikacionom, Crna Gora je doživjela najteži poraz u 13-godišnjoj istoriji.

"Teško mi je, rezultat je mnogo težak. Moramo da čestitamo Englezima na profesionalnom odnosu i kvalitetu koji imaju i nije bilo potrebno da im mi damo nekoliko poklona kod dva-tri gola, plus autogol", bio je prvi Hadžibegićev komentar.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore završila je kvalifikacije za Euro 2020. porazom od Engleske na "Vembliju" sa 7:0.

"Napravili smo kardninalne greške, individualne, i to je protivnik iskoristio. Moram da prihvatim i sopstvenu odgovornost, nema razloga da se krijem, takav je sport. Žao mi je, nisam očekivao ovako visok rezultat, mislio sam da možemo bolje proći, ali to je u ovom momentu naša stvarnost".

Hadžibegić kaže da njegov tim bolje prošao da je bio kompletan...

"Vjerovatno bismo i tada izgubili, ali nije isto igrati sa Savićem, Jovetićem i ostalima koji nisu bili tu. Englezi imaju dobru ekipu i sjajan momenat, dok je kod nas potpuno drugačije. Da smo bili kompletniji bilo bi više iskustva i ne bi se napravile ovakve greške".

Crna Gora je već duži period u teškom momentu, Hadžibegić nije uspio to da promijeni...

"Znam da je težak momenat - moram da izdržim sa mojim igračima, i to će se prevazići jednog dana".

Crna Gora zatvara godinu prijateljskim mečom sa Bjelorusijom 19. novembra pod Goricom.

"Lako je biti pametan i reći šta ćemo i kako ćemo, ali moramo se predstaviti sa odgovornošću. Nismo odgovorili kako smo trebali u Londonu i na nama je da analiziramo razloge", zaključio je Hadžibegić.

Bonus video: