Hakan Šukur, od miljenika nacije do "izdajnika" i "teroriste"

"Ništa mi nije ostalo u bilo kom dijelu svijeta. Erdogan mi je sve oduzeo. Moje pravo na slobodu, pravo da izrazim sebe, pravo na rad", kazao je Šukur
6497 pregleda 9 komentar(a)
Hakan Šukur
Hakan Šukur

Hakan Šukur je ikona turskog sporta, prvi fudbalski superstar iz te zemlje.

Ali, on je sada sa 48 godina vozač Uber taksija u Vašingtonu i prodaje knjige da bi zaradio za život.

Ranije, radio je u pekari, tako da kaže da je sada mnogo bolje...

Kako je nekadašnji as Galatasaraja i Intera, član čuvene generacije 2002, koja je igrala polufinale Mundijala, došao do toga?

Više puta je Šukur ispričao da je zbog neslaganja sa politikom Redžepa Tajipa Erdogana ostao bez svega što je imao...

"Ništa mi nije ostalo u bilo kom dijelu svijeta. Erdogan mi je sve oduzeo. Moje pravo na slobodu, pravo da izrazim sebe, pravo na rad", kazao je Šukur.

"Njegove pristalice su kamenovali butik moje žene, moja djeca su bila maltretirana na ulici, dobijao sam prijetnje nakon svake izjave koju sam dao, moj otac je završio u zatvoru. Morali smo da pobjegnemo daleko", kazao je Šukur.

On je jedno vrijeme bio Erdoganov partner...

""Kada sam se pridružio njegovoj partiji, Turska je bila zemlja koja je udovoljila standardima EU, ali Erdoganova politika je postala okrutna i usvojen je sasvim drugi pravac - orjentacija na Bliski Istok umjesto prema Evropi. Nisam se slagao sa tim, ali nisam uradio ništa - ja sam samo proglašen izdajnikom i teroristom. Ja sam neprijatelj vlade, a ne države ili turske nacije. Volim moju zastavu i moju zemlju", kazao je Šukur.

Bonus video: