Interovo "finale" protiv Borusije Dortmund

Milanski tim pod pritiskom pred duel sa Borusijom na „Meaci”, Barselona ide u Prag, Liverpul gostuje Genku
2191 pregleda 0 komentar(a)
Vratio se u tim Borusije nakon suspenzije: Džejdon Sančo, Foto: Reuters
Vratio se u tim Borusije nakon suspenzije: Džejdon Sančo, Foto: Reuters

Inter je došao u situaciju da nakon dva kola u Ligi šampiona igra finalnu utakmicu, jer ako ne pobijedi Borusiju u Milanu teško da može da ostane konkurentan za jedno od prva dva mjesta u grupi F i plasman u nokaut fazu.

Remi sa Slavijom na startu (1:1), pa poraz od Barselone (2:1) u meču u kojem je 60 minuta dominirao na „Nou kampu” - to su rezultati koje tim Antonija Kontea može da ispravi u dvomeču sa „milionerima” u trećoj i četvrtoj rundi.

- Rekao bih da je pretjerano gledati na ovu utakmicu kao na finale, jer svi znamo u kojem periodu sezone se igraju finala. Ali, ne bježimo od toga da nam je pobjeda neophodna. Ovo je Inter, uvijek se traži trijumf, naša ideja i pristup se ne mijenjaju - rekao je Konte.

Aleksis Sančes je povrijeđen i neće ga biti do januara naredne godine, baš kao i Stefano Sensi, koji je do sada pokazao da je Interov motor. Omaleni vezista bi trebalo da se vrati na teren u narednih desetak dana.

- Moramo da budemo oprezni, jer Borusija je tim koji želi da kroz posjed uradi dobre stvari. Nemam dilemu da je moj tim spreman da je u tome osujeti - istakao je Konte.

Borusija nakon dva kola ima četiri boda, a u Grad mode je stigla oslabljena - trener Lusijen Favr večeras ne može da računa na Marka Rojsa, Paka Alkasera i Marcela Šmelcera. U tim se vraća mladi Džejdon Sančo, kojeg je klub zbog kašnjenja po povratku iz reprezentacije kaznio sa 100 hiljada eura i neigranjem u Bundesligi protiv Borusije iz Menhengladbaha.

- Nikada problemi s povredama nisu bili opravdanje, pa neće ni sada. Imamo kvalitet da odigramo dobru utakmicu protiv velike ekipe - kazao je Favr.

Liga šampiona
Ilustracija(Foto: Graphic news)

Barsa je u istoj grupi veliki favorit protiv Slavije u prvom međusobnom duelu u istoriji. Lionel Mesi u prosjeku pogađa mrežu čeških ekipa na svakih 60 minuta, a Slavija u Pragu nije dala gol u posljednje tri utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona.

- Opuštanja ne smije da bude. Pobjeda nad Interom u prošlom kolu dobiće na važnosti samo ako savladamo Slaviju - poručio je trener Barse Ernesto Valverde.

Grupa E je u prva dva kola nagovijestila da Liverpul i Napoli nisu baš toliko nadmoćni u odnosu na Salcburg i Genk. Belgijanci su u prošlom kolu zakinuli Napoli za dva boda, austrijski šampion se na „Enfildu” vratio nakon 0:3, na kraju i izgubio 4:3. Napoli je lider sa četiri boda i čeka Salcburg, koji je kao i Liverpul na tri...

- Uz malo sreće, mogli smo da imamo šest bodova nakon dva kola, ali moramo i da pohvalimo Genk. Slijedi još jedna komplikovana utakmica za nas, ali kod kuće moramo da pobjeđujemo ako želimo u osminu finala - rekao je Karlo Anćeloti.

„Redsi” pred gostovanje Genku mogu da uživaju u tradiciji protiv belgijskih ekipa, jer su u 13 dosadašnjih evropskih duela slavili 10 puta, uz dva remija i poraz.

Ajaks u derbiju grupe H čeka Čelsi i juri treći trijumf koji bi mu odškrinuo vrata nokaut faze, a u istoj grupi Valensija gostuje Lilu, koji u evropskim takmičenjima nije slavio u posljednjih 13 utakmica.

Bonus video: