Iskra favorit za Evropu, Titograd kreće od nule

Iskra u duelu sa podgoričkim timom debituje pred svojim navijačima ove sezone (17 časova)
3284 pregleda 2 komentar(a)
Iskra je u oktobru savladala Titograd na Starom aerodromu, Foto: Savo Prelević
Iskra je u oktobru savladala Titograd na Starom aerodromu, Foto: Savo Prelević

Sve što je uradila Iskra u prvom dijelu sezone u Prvoj crnogorskoj ligi jasno govori da je favorit da odbrani treće mjesto i da na ljeto zaigra u evropskim takmičenjima.

Danilovgrađani su dugo bili u ravni najboljim ekipama u ligi - Budućnosti i Sutjesci, u finišu su serijom poraza pokvarili utisak, a od danas kreću u novu misiju - prvi rival je OFK Titograd od 17 časova na otvaranju rekonstruisanog stadiona „Braće Velašević” u Danilovgradu.

Iskra konačno može da se uzda u navijače, nakon što je prvih 19 kola bila formalni domaćin na terenima širom države. Sada je sve drugačije, konačno će se osjećati kao domaćin.

- Jedva čekamo da počne utakmica, napokon ćemo zaigrati na svom terenu i ovo je prava prilika za sve navijače koji vole Iskru da dođu i da nas podrže - rekao je mladi reprezentativac Miloš Drinčić.

6 timova nikad nije ispadalo iz Prve lige u minulih 13 sezona Telekom 1. CFL - to su Budućnost, Sutjeska, Zeta, Rudar, Petrovac i Grbalj. U jučerašnjem broju greškom se na toj listi nije našao Petrovac. Izvinjavamo se upravi, igračima i navijačima kluba sa stadiona pod Malim brdom

Iskra ima četiri boda više od Zete, koja sjutra na Trešnjici igra sa aktuelnim šampionom Sutjeskom. Izabranici Aleksandra Nedovića, dakle, imaju pravo da se nadaju da će već nakon prvog proljećnog kola imati i veću prednost u odnosu na Golubovčane.

- Ne treba da govorimo o važnosti ovog meča. Spremni smo za nastavak sezone, odlično smo odradili pripreme, broj povreda je smanjen na minimum. Poštujemo OFK Titograd, svjesni smo da neće biti lako, ali mislimo samo o pobjedi i vjerujem da smo bliži tri boda - jasan je mladi reprezentativac Crne Gore.

Iskra je pretrpjela promjene u igračkom kadru tokom zime, ali u nastavak sezone ulazi jača za Zorana Petrovića, nova lica su i Japanci Šo Jamamoto i Kohei Kato.

- Siguran sam da imamo kvalitet da odbranimo treće mjesto i da Iskra naredne sezone bude na međunarodnoj sceni - poručio je 21-godišnji štoper.

A OFK Titograd je nakon turbulentnog prvog dijela sezone krenuo u velike promjene. Klub su napustili Radomir Đalović, Jovan Nikolić, Radule Živković..., sada su tu Admir Adrović i Ermin Alić.

- Za nas će svaki meč u drugom dijelu sezone biti derbi. Toga smo svjesni svi u klubu, ali ovo što je Titograd uradio u zimskom prelaznom roku je presedan u crnogorskom fudbalu. Klub je okrenut isključivo mladim igračima, i ako iz rostera izuzmemo iskusne fudbalere poput Ivana Novovića, Adrovića, Luke Merdovića, Alića i Saše Ivanovića, onda vam je jasno da preostali dio ekipe čine igrači mlađi od 23 godina - kaže trener OFK Titograda Zoran Govedarica.

Titograd na šestom mjestu ima 10 bodova manje od trećeplasirane Iskre i bliži je borbi za opstanak nego za evropsku scenu.

- Iskra je na okupu već tri godine i u prvoj polusezoni je stasala u jednu kompaktnu ekipu koja može da dobije svakoga. A mi? Ako izdržimo pritisak, koji će biti veliki, postaćemo jedna od najboljih ekipa u ligi. Okupili smo talentovane momke koji su budućnost crnogorskog fudbala - istakao je srpski stručnjak.

Bonus video: