Jovetić kakav treba i Crnoj Gori i Monaku

“On je opterećen povredama, to znamo, on je veličanstven fudbaler, to takođe znamo, i ako njegovo tijelo odluči da ga ostavi na miru, Stevanu Jovetiću nikada neće biti potrebno previše vremena da pokaže razmjere svog ogromnog potencijala”, napisao je “L’Ekip” nakon Jovetićevog gola Anžeu Danijela Petkovića
4846 pregleda 1 komentar(a)
Jovetić u zagrljaju saigrača nakon gola, Foto: As Monako
Jovetić u zagrljaju saigrača nakon gola, Foto: As Monako
Ažurirano: 05.02.2020. 11:02h

Pobjeda Monaka, igrač odluke Stevan Jovetić - vijest za koju smo očekivali da će se prošle i ove sezone ponavljati gotovo svake sedmice, stiže sa zakašnjenjem.

Ali, ne i prekasno - jedan od najtalentovanijih fudbalera koje je Crna Gora ikada imala, a koga su nevjerovatni pehovi sa povredama spriječili da ostvari puno više u karijeri, vraća se na najbolji način nakon duge pauze zbog teške povrede koljena (druga operacija ukrštenih ligemenata). I spreman je da nadoknadi propušteno, dva mjeseca pošto je napunio 30 godina.

Jovetić je postigao jedini gol za Monako u pobjedi nad Anžeom (1:0), u 23. kolu francuskog šampionata. Savladao je saigrača iz reprezentacije, golmana Danijela Petkovića, koji se prvi put u prvenstvu našao u startnoj postavi. Nije imao previše posla, ali ni tom u 18. minutu mnogo opcija, pošto je za trenutak napustio peterac - Jovetić ga je fenomenalno prebacio glavom, nakon dubinske lopte Fofane, i poslao loptu u metu iako je leđima bio okrentut golu...

- Osjetio sam da je Petković malo izašao - kazao je Jovetić nakon meča u kojem je izabran za najboljeg fudbalera.

Bio je ovo njegov prvi startni meč u prvenstvu od aprila prošle godine, te drugi pogodak u prvenstvu, na četvrtom meču - prvi je dao prije 10-ak dana, u porazu od Strazbura (3:1).

“On je opterećen povredama, to znamo, on je veličanstven fudbaler, to takođe znamo, i ako njegovo tijelo odluči da ga ostavi na miru, Stevanu Jovetiću nikada neće biti potrebno previše vremena da pokaže razmjere svog ogromnog potencijala. Strijelac na gostovanju protiv Strazbura u prošlom kolu, ovoga puta je jasno osjetio izlazak Petkovića i odlučio da ga lobuje glavom. Sjajna, i bitna inspiracija, koja je Monaku donijela tri boda”, napisao je uglednik “L’Ekip” nakon utakmice.

“Kneževi” su napravili mali skok na tabeli i sada su deveti - evropska zona daleko je pet bodova, ali nema straha za opstanak, kao prošle sezone. Reklo bi se, idealni uslovi za Jovetića da se vrati na pravi način, u mečevima bez rezultatskog pritiska - a naredni Monako igra u subotu, na gostovanju Amijenu.

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić je ovih dana krenuo u obilazak fudbalera po klubovima. Ako se sinoć zatekao u Monte Karlu, imao je šta da vidi.

Šteta što su naredni takmičarski mečevi tek na jesen (Liga nacija), a što su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo na programu tek u martu 2021.

Bonus video: